adespotaΜε αφορμή τον θάνατο από φόλα τεσσάρων σκυλιών ο φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας ανάρτησα στην ιστοσελίδα του στο face book το ακόλουθο συγκινητικό μήνυμα:
“ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΡΙΓΥΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ..
Ειναι κατι ανθρωπαρια μιζερα και δυστυχισμενα. Μοιαζουν με ανθρωπους, αλλα μην γελαστεις, δεν ειναι. Πανε στο χασαπη τους και ψωνιζουν κρεας φρεσκο, διαλεχτο. Πανε μετα στο γεωπονο και αγοραζουν φαρμακα για τα φυτα τους η στο σουπερ μαρκετ και παιρνουν ποντικοφαρμακο. Γυρνανε σπιτι τους με μια αδημονια να μαγειρεψουν το κρεας, να γινει οσο πιο λαχταριστο μπορουν. Το βαζουν σε αλουμινοχαρτα με τα φυτοφαρμακα και το ποντικοφαρμακο και βγαινουν οταν κανεις δεν θα τους δει. Ψαχνουν μερη που δε θα αποκαλυπτουν τα γευματα της διαροιας και του εμετου, των σπασμων και του βασανισμου. Γυρναν στο σπιτι τους χαρουμενοι, ευχαριστημενοι με οτι εκαναν, ικανοποιημενοι που οριζουν ζωες.
Λιγες ωρες αργοτερα ακουν φωνες, καποιοι αλλοι μαζευονται γυρω απο ενα σκυλι που αφριζει και σφαδαζει απο τους πονους. Μια ψηλη ξανθια παλευει πανω απο το ζωο, προσπαθει να το συνεφερει. Τα ανθρωπαρια πλησιαζουν, ρωταν ολο ενδιαφερον, συμπονουν μαζι με τους υπολοιπους. Καποιος απο αυτους ξερει, τους κοιταει κι αυτοι καταλαβαινουν. Αλλα δεν φοβουνται. Γιατι ξερουν πως δε θα μιλησει.
Το σκυλι καταληγει. Κι υστερα απο λιγο, βρισκεται κι αλλο ενα, ηδη νεκρο.
Τα ανθρωπαρια θα γυρισουν στο σπιτι τους, θα καληνυχτιστουν γλυκα και θα κοιμηθουν.
Ηρεμα,χωρις ενοχες, χωρις προβληματισμο εστω. Αλλωστε το χουν ξανακανει. Πριν λιγους μηνες σκοτωσαν αλλα δυο σκυλια. Μαλλον ανακαλυπτουν ποση ηδονη βρισκουν σε αυτο. Την επομενη φορα θα το κανουν πιο συντομα. Και τη μεθεπομενη ισως να μην αρκει μονο ο σκυλος..
Τα ανθρωπαρια ζουν καπου στην Παροδο Χιου. 4 ψυχες χαθηκαν στην αλανα εκει.
Οχι, δε θα τα βρισω, δε θα τα καταραστω, δε θα πω ολα αυτα τα λογια που βρισκεις σε καθε ποστ που μιλαει για φολες. Τα ανθρωπαρια ζουν απο την πικρα που σκορπαν.
Κι αν υπαρχουν ανθρωπαρια, υπαρχουν κι Ανθρωποι.
Κι αν καποιοι χαρηκαν για τις ψυχουλες που εφυγαν αποψε, καποιοι κλαψαν πολυ.
Κι αν καποιοι αδιαφορουν, καποιοι ανησυχουν για τα παιδια τους. Κι αν τα ανθρωπαρια νιωθουν ασφαλη, καποιος ξερει.
Κι αυτος ο καποιος ειναι που θα κανει ολη τη διαφορα.
Οποιαδηποτε πληροφορια σχετικα με το αποψινο συμβαν ειναι σημαντικη. Οποιος γνωριζει οτιδηποτε, να επικοινωνησει ανωνυμα. Κι αν εχει ακομα αμφιβολιες, ας σκεφτει τις ψυχες που χαθηκαν αποψε.
Αναπαυτειτε ψυχουλες μου, πλεον κανεις δεν μπορει σας βλαψει.”