sygkroysi galaksionΈνα νέο βίντεο που δημιουργήθηκε από επιστήμονες της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας Roscosmos, δείχνει την σύγκρουση του Γαλαξία μας με αυτόν της Ανδρομέδας και το αντίκτυπο που θα έχει και στους δύο.

Οι αστρονόμοι δημιούργησαν το βίντεο χρησιμοποιώντας δεδομένα από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, αναπτύσσοντας μια προσομοίωση της μετωπικής σύγκρουσης του Γαλαξία μας με τον Γαλαξία της Ανδρομέδας. Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos εξηγεί μέσα στο νέο βίντεο, πώς θα γίνει αυτή η αναπόφευκτη σύγκρουση, αλλά και τα αποτελέσματα αυτής.

Μην φοβάστε όμως, η σύγκρουση θα ξεκινήσει περίπου σε 4 δισεκατομμύρια χρόνια από τώρα με την όλη διαδικασία να διαρκεί για εκατομμύρια χρόνια. Ο Γαλαξίας μας βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2,5 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από αυτόν της Ανδρομέδας, με τους δύο γαλαξίες να ταξιδεύουν ο ένας προς τον άλλο με ταχύτητα 400,000 χιλιόμετρα / ώρα. Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble έχει επιτρέψει στους ερευνητές να μετρήσουν με απίστευτες λεπτομέρειες την κίνηση τον Γαλαξία της Ανδρομέδας, επίσης γνωστό και ως M31.

Σε μια τέτοια σύγκρουση γαλαξιακών διαστάσεων, κάποια άστρα και πλανήτες δεν θα συγκρουστούν μεταξύ τους, μας καθησυχάζουν οι Ρώσοι επιστήμονες, δεδομένου ότι η απόσταση ανάμεσα τους είναι πραγματικά μεγάλη, όπως εκτιμούν. Ωστόσο, ότι η βαρυτική διαταραχή θα μπορούσε να κάνει ολόκληρο το Ηλιακό μας σύστημα να χάσει την συνοχή του, με καταστροφικά αποτελέσματα.

Είναι επίσης πολύ πιθανό ότι η σύγκρουση να προκαλέσει μια συγχώνευση των δυο γαλαξιών που θα προκαλέσει μια νέα έντονη φάση τη δημιουργίας νέων αστέρων, ενώ οι υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες που βρίσκονται στα κέντρα των γαλαξιών θα μπορούσαν να ενωθούν σε ένα ενιαίο τεράστια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα. Ερευνητές της NASA λένε ότι το Τρίγωνο, ή M33, ο μικρό γαλαξίας συνοδοιπόρος της Ανδρομέδας θα μπορούσε επίσης να είναι μέρος της μεγάλης σύγκρουσης.

Εάν οι άνθρωποι θα είναι εκεί για να επιβεβαιώσουν ένα τέτοιο απίστευτο θέαμα είναι κάτι που οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν. Ποιος ξέρει, έτσι και αλλιώς, τι μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον για την ανθρωπότητα μέσα στα επόμενα τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια;

crashonline.gr