episodia pao osfpΤην πιο βαριά ποινή όλων των εποχών θα υποστεί ο Παναθηναϊκός για τα όσα συνέβησαν στο ματς με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο τον περασμένο Νοέμβριο. Κάτι που αποδεικνύει πως μόνο στους πράσινους εξαντλείται η αυστηρότητα του νέου νόμου που θέσπισε ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Ξεκινώντας από την θεωρητικά… μικρότερη ποινή, η πειθαρχική επιτροπή της Super League τιμώρησε με πρόστιμο 190 χιλ. ευρώ τον Παναθηναϊκό. Στη συνέχεια ήρθε η ρήτρα που έχει θέσει η NOVA στα συμβόλαια με κάθε ομάδα, βάση της οποίας όταν ένα παιχνίδι δεν διεξάγεται, η ομάδα που έχει την υπαιτιότητα καλείται να πληρώσει ένα ποσό ανάμεσα στις 300-350 χιλ. (συν ένα μικρό ποσό που πάει στον ΟΠΑΠ). Και σύμφωνα με τον διαιτητή του αγώνα, Ανδρέα Παππά, υπαίτιος για την μη διεξαγωγή του αγώνα ήταν ο Παναθηναϊκός.

Σήμερα, όμως, ήρθε το ολοκληρωτικό κτύπημα για τους πράσινους, κάτι που έχει ήδη δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στις τάξεις της ομάδας αλλά και των οπαδών. Ο Σταύρος Κοντονής επέβαλλε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα τιμωρία. Αποφάσισε να βάλει λουκέτο στις θύρες 13 και 14 μέχρι το τέλος της σεζόν, σε μια συνολικά τιμωρία-μαμουθ, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας εις βάρος του Παναθηναϊκού.

Ακόμη και τα χρήματα τα οποία καλείται να δώσει ο Παναθηναϊκός από την επιβολή προστίμων ια το ματς της 21ης Νοεμβρίου που δεν ξεκίνησε ποτέ, είναι πάρα πολλά. Συνολικά, καλείται να πληρώσει τουλάχιστον 580 χιλ. ευρώ. Ένα ποσό πραγματικά τεράστιο, αφού ποτέ άλλοτε κάποιος ελληνικός σύλλογος δεν είχε βγάλει από τα ταμία του τόσα χρήματα.

Εάν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν , το δεύτερο μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί σε κάποια ομάδα είναι τη σεζόν 2004-05. Τότε ο Ολυμπιακός είχε κληθεί να πληρώσει το ποσό των 300 χιλ. ευρώ, διότι οι οπαδοί του και αυτοί του Πανιωνίου, είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο και είχαν δημιουργήσει επεισόδια μεγάλης έκτασης. Πέραν των χρημάτων που είχαν πληρώσει οι ερυθρόλευκοι, είχαν τιμωρηθεί με 4 αγωνιστικές και αφαίρεση 3 βαθμών, οι οποίοι όμως επιστράφηκαν μετά από σχετική απόφαση. Το ματς είχε διεξαχθεί στις 9 Ιανουαρίου του 2005.

Τέλος, το τρίτο μεγαλύτερο πρόστιμο έχει επιβληθεί ξανά στον Παναθηναϊκό για τη διακοπή του αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στις 18 Μαρτίου του 2012. Το τριφύλλι είχε βάλει και πάλι βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 212 χιλ. ευρώ.

sport-fm.gr