Alexis_Tsipras_Greek_PrimeΆρθρο του Κώστα Β. Τσερεντζούλια.
Τελικά η πίεση στην Κυβέρνηση οδηγεί τα στελέχη της σε διαδοχικά λάθη, σε δηλώσεις που δείχνουν πανικό και σε τοποθετήσεις που ξεκάθαρα παρουσιάζουν το αρνητικό κλίμα που υπάρχει και το οποίο σε κάθε περίπτωση κάνει εμφανείς τις ρωγμές με τον κοινωνικό ιστό.
Πως αλλιώς μπορεί να μεταφράσει κανείς τις δηλώσεις π.χ. των Υπουργών Καμμένου, Αποστόλου, Φίλη κ.ά. που βάλλουν κατά όσων διαμαρτύρονται και αντιδρούν ενάντια στην λαοπρόβλητη κυβέρνηση; Ενάντια στο… φιλολαϊκό ασφαλιστικό; Ενάντια στις μεταρρυθμίσεις της… Αριστεράς και της προόδου;
Την στιγμή που οι κυβερνώντες και οι συν αυτών επιχειρούν να θέσουν την μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη, την στιγμή που ο «διχαστικός» λόγος επανέρχεται στα κείμενα των ανθρώπων της εξουσίας και το… κάρφωμα της μιας ή της άλλης κοινωνικής ομάδας που αντιδρά τείνει να γίνει διαγωνισμός… καλής πίστης, την στιγμή που τέλος πάντων προσπαθούν, στοχοποιώντας τους διαμαρτυρόμενους να βγουν από το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει, την ίδια στιγμή είναι οι ίδιοι που εκτίθενται και πέφτουν θύματα της ρητορικής τους.
Διότι πρέπει να επιλέξουν. Λένε «ότι κάποιοι έπαιρναν επιδοτήσεις χωρίς να είναι πραγματικοί αγρότες», λένε επίσης για… τζιπάτους και αγροτοπατέρες, λένε για τους αγρότες που φοροδιαφεύγουν. Ανάλογες «επιθέσεις» υπάρχουν και προς τους «γραβατομένους», τους οποίους επίσης έχουν βάλει στο… κάδρο, θέλοντας προφανώς να ενεργοποιήσουν τα… αντανακλαστικά ενός ταλαιπωρημένου, από τα μνημόνια και τις ακολουθούμενες τα τελευταία χρόνια πολιτικές, λαού.
Αλήθεια, όμως, πότε συνέβησαν όλα αυτά; Έγιναν στον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή είναι «παθογένειες» του παρελθόντος; Αν συνέβησαν μέσα στον ένα χρόνο τότε οι άνθρωποι οφείλουν να αποχωρήσουν ως οι πλέον αποτυχημένοι. Αν όχι, τότε ας βγουν δημόσια και να πουν ότι για χάρη του κομματικού συμφέροντος και προκειμένου να αναρριχηθούν στην εξουσία, κορόιδευαν τον λαό τα προηγούμενα χρόνια, εβρισκόμενοι στην αντιπολίτευση. Γιατί πριν ένα χρόνο μιλήσουν για δίκαια αιτήματα των κοινωνικών ομάδων που σήμερα κατηγορούν, εξαπολύοντας τότε μύδρους κατά των κυβερνήσεων και όσων ακολουθούσαν την πολιτική του μνημονίου, που οι ίδιοι θα… έσκιζαν. Δεν γίνεται όμως και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα.
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και όπως λέει και ο λαός μας, ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Η σπορά ανέμων σε οδηγεί εκ των πραγμάτων στο να θερίζεις θύελλες και σήμερα η Κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει για μια ακόμα φορά, τον ίδιο της τον εαυτό και τα όσα με ευκολία, δίχως κόστος τότε, έλεγε, στο δρόμο προς την κατάληψη της εξουσίας.