pdeΗ νέα Προγραμματική Περίοδος και ο τετραετής σχεδιασμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όσον αφορά την επιχειρηματικότητα βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και τους τρεις προέδρους των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.
Όπως τόνισε ο Απ. Κατσιφάρας είναι σαφής η πρόθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για μια πιο στενή συνεργασία με τα Επιμελητήρια, δεδομένης της νέας Προγραμματικής Περιόδου, αλλά και του γενικότερου σχεδιασμού που έχει κάνει η Περιφερειακή Αρχή για την ενίσχυση και την εξωστρέφεια όλων των επιχειρήσεων και ιδίως των μικρών και μεσαίων.
Αρχικά υπήρξε ενημέρωση για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με βάση τον τετραετή περιφερειακό αναπτυξιακό σχεδιασμό και το Κοινοτικό Πλαίσιο, ενώ στη συνέχεια έγινε αναφορά για την περιφερειακή πολιτική για τις μικρές επιχειρήσεις.
«Συνεχίζουμε την πολιτική συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς από ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στον συντομότερο δυνατό χρόνο για την ανάπτυξη στην Περιφέρειά μας» υπογράμμισε ο Απόστολος Κατσιφάρας.
Να σημειωθεί πως οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να καταθέσουν σε ολόκληρο το Σώμα τις σχετικές προτάσεις τους.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας και Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος, ο πρόεδρος του Εξαγωγικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Ηλείας Αντώνης Παρασκευόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Π.Δ.Ε. Δημήτρης Καραβίδας.