varoufakis1Η ανακοίνωση του νέου πανευρωπαϊκού κόμματος του πρώην υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας Γ. Βαρουφάκη θα γινει από το Βερολίνο στις 9 Φεβρουαρίου από τον ίδιο απέναντι από τα γραφεία του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!

Πρόκειται για μια πολύ έξυπνη και «θορυβώδη» πολιτική κίνηση του πρώην πολιτικού ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντικές είναι οι σημειολογικές κινήσεις καθώς έτσι αποτυπώνονται για πάντα στο υποσεινήδειτο των πολιτών.

Το κόμμα αυτό θα είναι πανευρωπαϊκό και θα μετέχει στις εθνικές εκλογές στα ευρωπαϊκά κράτη και, φυσικά στην Ελλάδα όταν γίνουν.

Καθώς από την ανακοίνωση μας χωρίζει πλέον διάστημα μικρότερο από ένα μήνα, τις επόμενες μέρες θα πυκνώσουν και οι διαρροές για τις λεπτομέρειες του χαρακτήρα και της οργάνωσης του νέου κόμματος.

H κίνηση αυτή του Γ.Βαρουφάκη θέλει να καταδείξει δύο πράγματα:

Ότι το κόμμα του θα ξεκινήσει τον «πόλεμο» ανάκτησης της ΕΕ και των ευρωπαϊκών ιδεωδών μέσα στην «καρδιά» του «4ου Ράιχ», το Βερολίνο. Την πρωτεύουσα της χώρας ποπυ θεωρείται υπάιτια για ότι έχει συμβεί στην Ευρώπη, και από ΕΕ των εθνών και των πολιτών, έγινε ΕΕ των αριθμών και των υπηκόων-»σκλάβων».

Και θέλει να τονίσει το γεγονός ότι από την αρχή ξεκινάει την επίθεση κατά του βασικού συντελεστή της αποσάθρωσης των ευρωπαϊκών κοινωνιών και της «πολτοποίησης» των πολιτών και κυρίως της «εξαέρωσης» της ελληνική κοινωνίας και της μετατροπής της Ελλάδος σε «αποικία χρέους», τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ Β.Σόιμπλε.

Ως προς το νέο κόμμα δεν έχει απαντηθεί αν θα στηρίζεται στο διαδίκτυο ή αν θα έχει την καλασική κομματική οργάνωση. Φυσικά για να μπορέσει να κατέβει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει ήδη να έχει έτοιμα τα δίκτυα μελών και υποστηρικτών

Μένει να φανεί αν θα συμμετέχουν σε αυτό και άλλες προσωπικότητες από την Ελλάδα και άλλες χώρες και ποιος επί της ουσίας θα είναι ο ιδεολογικός προσανατολισμός του νέου κόμματος.

Μαζί με την ανακοίνωση θα εκδοθεί και η διακήρυξη του πρώην ΥΠΟΙΚ περί ανατροπής του υπάρχοντος οικονομικού μοντέλου της Ευρώπης, καθώς όλοι αναμένουν πια θα είναι η εναλλακτική λύση που θα βγάλει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες από «τέλμα» της λιτότητας.

Το εγχείρημα για την δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού κόμματος που θα συμμετάσχει σε όλες τις εθνικές εκλογές των χωρών-μελών της ΕΕ, είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται και μόνο γι” αυτό είναι πρωτοφανές και πρωτοποριακό, αλλά και εξίσου δύσκολο, γιατί σε κάθε χώρα θα απιτηθεί κομματικός μηχανισμός, και το πολιτικό μήνυμα θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στις κατά τόπους εθνικές ανάγκες.