xioniaΈρχεται σε όλη την Ευρώπη σύμφωνα με το πρόβλεψη του Greek-Weather.Org, ο σφοδρότερος χιονιάς των τελευταίων 20 ετών με την ονομασία »THE BIG ONE».

Μοντέλα πρόβλεψης καιρού καθώς και η γνωστή ιστοσελίδα πρόβλεψης καιρού, θέλουν μετά τις 11-12 Ιανουαρίου, ο ισχυρότερος χιονιάς των τελευταίων 20 ετών, να χτυπάει μεγάλο μέρος της βόρειας, κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, με χιονοθύελλες και ψύχος ως και σε μηδενικά υψόμετρα.

Τμήματα του χιονιά αυτού και του ψύχος, θα έρθει και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Greek-Weather.Org, ο επερχόμενος χιονιάς θα φτάσει ως και στην Αθήνα μετά τις 18-19 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει η γνωστή έγκυρη ιστοσελίδα καιρού, το ψύχος θα εισβάλλει μετά τις 15-16 Ιανουαρίου σε όλη την Ελλάδα με χιόνια αρχικά στη βόρεια χώρα τα οποία θα είναι ιδιαίτερα πυκνά, ενώ μετά τις 18-19, κύμα χιονοπτώσεις θα καταφέρει να φτάσει ως και τη Στερεά Ελλάδα και τον νομό Αττικής.

Η Ευρώπη θα γίνει βόρειος πόλος με θερμοκρασίες και κάτω των -20 βαθμών Κελσίου ακόμα και σε πεδινές περιοχές και όλα θα ασπρίσουν από το χιόνι…

usay.gr