APERGIAΗ Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αιγίου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους της Αιγιάλειας, στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 και στο συλλαλητήριο στις 9:00 π.μ. στην πλατεία ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, για μια ακόμη φορά, έπειτα από έξι χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, έπειτα από έξι χρόνια συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, καλούμαστε να πληρώσουμε τα νέα βάρβαρα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου δημοσιονομικής προσαρμογής, που ισοπεδώνουν και καταργούν ότι έχει απομείνει «όρθιο».
Είναι προφανές ότι και αυτή η Κυβέρνηση, αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, συνεχίζει με την ίδια «φιλοσοφία» τις πολιτικές τιμωρητικής λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης.
Το πρόγραμμα γι’ άλλη μια φορά δεν βγαίνει…
Τα αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης αυτής πολιτικής είναι τραγικά για την κοινωνία και την οικονομία.
Τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται, παρασύροντας την ανεργία σε νέα πρωτοφανή επίπεδα – στατιστική 27% και πραγματική 32% – δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας, αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία. Οι μισθοί και οι συντάξεις γκρεμίζονται, αφού προγραμματίζεται κατάργηση των επικουρικών και νέα μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, που θα αφορά και τους ήδη συνταξιούχους, ενώ οι περικοπές θα αφορούν και τις συντάξεις κάτω των 1.000€!!!
Εν μέσω ύφεσης και capital controls, εξετάζουν την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας, ενώ την ίδια στιγμή ο ρυθμός αύξησης των δανείων σε καθυστέρηση αυξάνεται. Ειδικά σε συγκεκριμένες κατηγορίες δανείων οι καθυστερήσεις είναι εκτός ελέγχου, με τα περισσότερα προβλήματα να παρουσιάζονται στα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας.
Μέσα σε αυτό το νοσηρό πολιτικό και οικονομικό σκηνικό, που όλες οι κοινωνικές ομάδες χειμάζονται από τα νέα άδικα και αντικοινωνικά μέτρα,
Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:
 Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
 Kαμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα ………….φτώχειας.
 Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
 Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας.
 Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα ………….άδικα και υπέρμετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής.
 Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
 Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.
 Όχι στην Απαξίωση, τη Διάλυση και το Ξεπούλημα της Ε.Β.Ο.
 Προσλήψεις Αξιοκρατίας και ΟΧΙ Ρουσφετολογίας.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΜΕΧΡΙ Ε∆Ω!!! ∆ΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! ∆ΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!