nosokomeio aigioyΟ διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας Κωνσταντίνος Φωτόπουλος επισημάνει πως το νοσοκομείο είναι από τα νοσοκομεία που έχει τις λιγότερες οφειλές προς τρίτους ανά την Ελλάδα απατώντας σε αυτούς που θέλανε το νοσοκομείο να έχει πολλές οφειλές λόγο έλλειψης χρημάτων.
Η τροποποίηση του προϋπολογισμού και η παραχώρηση 400.000 ευρώ σε συνδυασμό με τον σωστο χειρισμό των οικονομικών , οδηγούν το νοσοκομείο σε κλείσιμο της χρονιάς χωρίς οικονομικά προβλήματα και εκκρεμότητες. Επίσης όποια προβλήματα είχαν προκύψει επιλύθηκαν σιγά σιγά…
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε με την έλλειψη κάποιων υλικών και με κάποιες υπηρεσίες όπως η καθαριότητα και η φύλαξη του Νοσοκομείου, έχουν επιλυθεί. Από άποψη πληρωμών προχωρούμε πολύ καλά, ενώ ταυτόχρονα, το προσωπικό του Νοσοκομείου έχει φροντίσει με τις ακούραστες προσπάθειές του, να δημιουργήσει ένα Νοσοκομείο πρότυπο. Τόνισε ο Φωτόπουλος.
Με την κάλυψη κενών θέσεων στο ιατρικό τομέα αλλά και του παραϊατρικού τομέα ο διοικητής επισήμανε πως οι τρεις διορισμοί μόνιμου προσωπικού που ήδη προκηρύχθηκαν από το υπουργείο, αποτελούν ικανοποίηση χρόνιου αιτήματος, Και αυτό διότι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γίνονται μέσω ΑΣΕΠ και καθυστερούν αρκετά και ίσως περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να αναλάβει καθήκοντα το νέο μόνιμο προσωπικό που θα στελεχώσει Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό Τμήμα. Αντίθετα, γρήγορη λύση στο πρόβλημα μπορεί να επέλθει μόνο με την πρόσληψη επικουρικών, με το υπουργείο, όμως να έχει καθυστερήσει την τοποθέτησή τους. Μάλιστα, ο κ. Φωτόπουλος διευκρίνισε πως σε ότι αφορά την πρόσληψη επικουρικού ιατρού για την Χειρουργική Κλινική, υπήρχε πρόβλεψη από την αρχή του έτους, χωρίς να έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες..