diadiktuo-upologistisΣυνελήφθη ένας 32χρονος που διαχειριζόταν ιστοσελίδα, μέσω της οποίας δινόταν η δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες, παράνομα και χωρίς να καταβάλλονται τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
Η ιστοσελίδα είχε περίπου 9.300.000 προβολές ανά ημέρα και υπολογίζεται ότι η λειτουργία του προκάλεσε συνολική ζημία των δικαιούχων ύψους 465.000.000 ευρώ και ζημία του Δημοσίου περίπου 230.000.000 ευρώ.
Ο 32χρονος συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κατ’ εξακολούθηση μέσω διαδικτύου, ενώ για τα ίδια αδικήματα σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας και σε βάρος 28χρονου.
Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, ιστοσελίδα έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες της, να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως τελευταίας κυκλοφορίας, σε πραγματικό χρόνο και απευθείας μετάδοση (video streaming), μέσω ανακατεύθυνσης σε υπηρεσίες φιλοξενίας περιεχομένου (Hosting Sites), παράνομα και χωρίς να καταβάλλονται τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
Οι δράστες μάλιστα άλλαζαν συχνά το όνομα χώρου για να αποκρύπτεται η ολοένα και μεγαλύτερη επισκεψιμότητά του.

naftemporiki.gr