SKOUPIDIA ergaΣε …τεντωμένο σκοινί βαδίζει πλέον ο δήμος Αιγιάλειας όσον αφορά το σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αφού μέρα με την ημέρα υψώνονται από πολλές πλευρές… τείχη που ο Θανάσης Παναγόπουλος καλείται να υπερπηδήσει.

Κάτι που όμως μόνο εύκολο δεν θα είναι αφού ήδη το επικοινωνιακό «παιχνίδι» έχει αρχίσει να το…χάνει ενώ και χθες στο δημοτικό συμβούλιο ανέβηκαν αρκετά… οι τόνοι.

Ο ίδιος ο δήμαρχος κατά την ενημέρωση προς το σώμα δεν έκρινε… σκόπιμο να ενημερώσει για το τι διημείφθη λίγες ώρες νωρίτερα στη συνάντηση των πέντε δημάρχων της Αχαϊας δεχόμενος κριτική από τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο αρχικά και εν συνεχεία απ`όλες τις πτέρυγες των παρατάξεων, ωστόσο αντί απάντησης προτίμησε να κατακρίνει τον δήμαρχος της Πάτρας Κώστα Πελετίδη γιατί αυτός… εξέδωσε ανακοίνωση με τις θέσεις του. «Ο δήμος της Πάτρας έβγαλε ανακοίνωση με την εισήγηση Πελετίδη προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες ενώ εσείς κύριε δήμαρχε δεν κρίνετε σκόπιμο να ενημερώσετε ούτε καν το δημοτικό συμβούλιο…» ανέφερε ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος θέτοντας τα ερωτήματα: «Τι σχεδιάζετε; Τι ακριβώς συμφωνήσατε στη συνάντηση των πέντε δημάρχων και γιατί θα πρέπει να είναι εν κρυπτώ αυτές οι συμφωνίες; Σας ζήτησα περισσότερα στοιχεία τεχνικά και οικονομικά μέσω ανακοίνωσης που εξεδόθη μετά από σύσκεψη της παράταξής μου. Δεν είναι δυνατό για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να μας καλείτε να ψηφίσουμε για το μέλλον του τόπου χωρίς να έχουμε ενημέρωση».

Εν συνεχεία και ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος στη δευτερολογία του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να υπάρξει οικονομοτεχνική μελέτη προκειμένου το δημοτικό συμβούλιο να έχει σαφή εικόνα για το τι ψηφίζει ενώ και ο Κώστας Παπακωσταντίνου ανέφερε ότι εάν η κοινωνία δεν γνωρίζει τι πάει να κάνει ο δήμος και αναλυτικά τα στοιχεία της πρότασης δεν θα μπορέσει να προχωρήσει το σχέδιο.
Κατόπιν αυτών ο Θ.Παναγόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ενημέρωση και θα δώσει στοιχεία στους επικεφαλής ενώ είχε προαναγγείλει ότι η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προγραμματίζεται για την Δευτέρα 19 Οκτώβρη.

Υψώνει «τείχη» η Τέμενη – Δεν άφησε περιθώρια ο Π.Μαρίνος
Κι αφού τα «αίματα» είχαν ανάψει για το θέμα του Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων ζήτησε το λόγο ο πρόεδρος της Τέμενης Π.Μαρίνος που δεν άφησε περιθώρια… στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, χαρακτηρίζοντας «Νταχάου» τις εγκαταστάσεις που προβλέπει το Σχέδιο.
Σαφής και κατηγορηματικός ο κ΄.Μαρίνος ανέφερε: «Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη των κατοίκων της Τέμενης απέναντι στο δήμο… Επί σειρά ετών είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, να καταστρέφονται οι περιουσίες μας και όταν δείξαμε ανοχή ήρθε το τελειωτικό χτύπημα με τις μπάλες που στοιχειώνουν τόσα χρόνια στο ΣΜΑ. Πάτε μέσα στο ποτάμι να φτιάξετε τη… Νταχάου; Νομίζουν κάποιοι ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις στην Τέμενη αλλά πλανώνται πλάνην οικτρά. Τι πάτε να κάνετε; Να έρθετε μετά από 2-3 χρόνια κι εφόσον θα έχει κατασκευαστεί το 70-80% του έργου όπως στην Παπανικολού να πείτε: συγνώμη λάθος επειδή το θέμα θα χαθεί στα Δικαστήρια…»
Κι όλα αυτά βεβαίως την ίδια ώρα που από την Δυτική Αιγιάλεια έχουν ήδη ξεκινήσει οι αντιδράσεις για την κατασκευή Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στο χώρο της «Παπανικολούς»…