Οι κληρονομιές που μπορεί να κληρονομήσει ένας δήμαρχος από των προηγούμενο την σήμερον ημέρα δεν είναι τα καλά οικονομικά αλλά τα πολλά προβλήματα και μερικές φορές τα άλυτα.
Ένα θέμα που καλείτε να λύσει η Δημοτική Αρχή του Θανάση Παναγόπουλου, αυτό δεν είναι άλλο από αυτό της αγοράς οικοπέδου και της ανέγερσης ενός καινούργιου κτηρίου για το 2ο Γενικό Λύκειο.

Είναι γνωστά τα προβλήματα που έχει αυτό το σχολείο από το 1995 καθώς λειτουργεί σε λυόμενες τάξεις που είναι ακατάλληλες για μάθημα… και δεν είναι τυχαίο πως κάθε χρόνο γίνονται καταλήψεις σε αυτό το σχολείο για αυτούς τους λόγους.
Για αυτό λοιπόν το αίτημα είναι κάτι περισσότερο από ώριμο μετά από τόσα χρόνια.

Οι νέες σχολικές εγκαταστάσεις θα ανεγερθούν σε ένα οικόπεδο 1800 τ.μ πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Αιγίου επίσης υπάρχει πρόθεση αγοράς γειτονικού οικοπέδου 2200 τ.μ για την συμπλήρωση των τετραγωνικών μέτρων που χρειάζονται για την ανέγερση νέου κτιρίου 3.200 τ.μ. με προϋπολογισμό 3 εκατομμυρίων.

Ενώ υπήρχε προσύμφωνο Δήμου και ιδιοκτήτη για την αγορά οικοπέδου τελικά δεν προχώρησε λόγω έλλειψης χρημάτων.

Όμως οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε δήμο και ιδιοκτήτη δεν σταμάτησαν και μάλιστα λόγω οικονομικής κρίσης ο ιδιοκτήτης δείχνει την πρόθεση να κατεβάσει την τιμή πώλησης του οικοπέδου από 500.000 σε 350.000.

Ο Δήμος ζήτησε η αγορά του οικοπέδου να γίνει από τις «Κτιριακές Υποδομές» και να θυμίσουμε ότι έχει σταματήσει η δανειοδότηση των δήμων μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, στο οποίο στηριζόταν η προσπάθεια.