faethon 1Αυτή που έγινε ήταν ίσως η πρώτη Συνέντευξη Τύπου ομάδας μπάσκετ, παρουσία συντακτών μόνο του αθλητικού ρεπορτάζ και με τον προπονητή της ως βασικό παρεμβαίνοντα, κατά την οποία την οποία οι αγωνιστικού ενδιαφέροντος διευκρινίσεις δεν υπερέβησαν συνολικά τα 4 λεπτά.

Ήταν η παρουσίαση της νεοφώτιστης στη «Β’ ΕΣΚΑ-Η» ομάδας του Αντιρρίου, η οποία θα αγωνίζεται στη νέα σεζόν με την ονομασία «ΦΑΕΘΩΝ – ΓΕΦΥΡΑ» και έλαβε χώρα στον εκθεσιακό χώρο της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης». Ήταν η διήγηση μιας ιστορίας που ξεκίνησε δεκαετίες πριν, όταν ολόκληρο το Αντίρριο διέθετε μία μόνο μπάλα του μπάσκετ και -ως εκ τούτου- το κλειστό γυμναστήριο έμοιαζε τόσο εφικτό, όσο και η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Ήταν η παρουσίαση μιας πεποίθησης που ήταν κοινή στις συνειδήσεις τόσο των υπευθύνων της ομάδας, όσο και αυτών της Γέφυρας.

Μιας βιωματικής φιλοσοφίας που θέτει την υπηρέτηση του ονείρου ως βασική επιδίωξη και ταυτόχρονα γνωρίζει ότι για να το μετατρέψει σε πραγματικότητα, χρειάζεται να χτιστούν μικρές γέφυρες μεταξύ των μελών μιας ομάδας που παίζει για τη φανέλα, την ιδρώνει και αφήνει την ψυχή της να την κατοικεί. Μιας προσέγγισης που δίνει προτεραιότητα στην πολιτική αγωγή, τοποθετώντας σε πρώτη μοίρα τη συνεισφορά στην προκοπή της κοινότητας και της ανάδειξης του καλού εαυτού ενός αλληγορικού υπεύθυνου πολίτη του Αντιρρίου, που φέρει το μικρό αλλά μυθικό όνομα του Φαέθοντα, γιου του Ήλιου.

«Δεν πρόκειται για αθλητική χορηγία» δήλωσε ο Γιάννης Φρέρης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. «Πρόκειται για τη δεύτερη -μετά την πρωταθλήτρια του NBA- ομάδα του καλαθοσφαιρικού κόσμου που έχει για σήμα στη φανέλα της τον πυλώνα της μεγάλης Γέφυρας που ακουμπά στην έδρα της» είπε ο προπονητής και πρόεδρος της ομάδας Θάνος Ζάκας. Πιο αδρά από τους προλαλήσαντες όμως σκιαγράφησε το πνεύμα του δοσίματος στον καλό σκοπό ο εκπρόσωπος των αθλητών Γιώργος Ιωάννου, που υπογράμμισε ότι «Όλοι οι παίκτες είναι νέοι Αντιρριώτες εργαζόμενοι των 500€ μηνιαίως, που δεν προσδοκούν να πάρουν τίποτα από την ομάδα, αλλά να της αφιερώσουν την ψυχή και τις δυνάμεις τους, κρίνοντας ότι αυτό είναι το χρέος τους».