mpekirisΤα πέντε χαμένα χρόνια των στείρων αντεγκλήσεων , των ψεύτικων υποσχέσεων , των τοποθετήσεων εκτός τόπου και χρόνου με μόνο γνώμονα την κατάκτηση της πολυπόθητης καρέκλας , της εξουσίας, φαίνεται σιγά – σιγά να αποτελούν παρελθόν. Η σταδιακή ωρίμανση των περισσότερων πολιτικών δυνάμεων και η βίαιη σύγκρουσή τους με την πραγματικότητα τους επέβαλε την αλλαγή προσανατολισμού και τον επαναπατρισμό στην λογική και τον ρεαλισμό. Είναι αρκετό; Όχι. Γιατί απλά η διαπίστωση της πραγματικότητας απέχει πολύ από την επιλογή να εφαρμόσεις εκείνες τις πολιτικές που μπορεί μετά από κόπο και χρόνο να σου δώσουν μια κοινωνική και οικονομική διέξοδο από το τέλμα που τα τελευταία χρόνια όλοι βιώνουμε.
Επειδή όμως πολύ εύκολα ξεχνάμε , ακόμα και το χθες , στον τόπο μας, καλό είναι να υπενθυμίζουμε την κατάσταση και το γιατί ακόμη βολοδέρνουμε ακόμα μέσα στα μνημόνια. Πρώτον γιατί απαρνηθήκαμε την παραδοχή της αλήθειας, της πραγματικότητας. Δεύτερον γιατί απαρνηθήκαμε τις ευρύτερες συνεργασίες που εξασφαλίζουν κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία και κατά συνέπεια δύναμη άσκησης και εφαρμογής δραστικών πολιτικών. Τρίτον γιατί δεν έχουμε καταστρώσει κανένα σοβαρό σχέδιο εξόδου από την κρίση αξιοποιώντας τις δυνάμεις που έχει η ελληνική κοινωνία και η οικονομία και δημιουργώντας ένα σαφές πρόγραμμα εθνικής ανασυγκρότησης.
Μπορεί όλα αυτά να ανήκουν στο πρόσφατο παρελθόν που ακόμα μας κρατάει εγκλωβισμένους στο χθες , φαίνεται όμως πως αν η κοινωνική δυναμική και τα δημοσκοπικά ευρήματα επιβεβαιωθούν , η μοίρα έχει ετοιμάσει για την Ελλάδα και τους Έλληνες μια ευκαιρία: Αυτό που συνειδητά αρνήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια , τη συνεννόηση , την σύνθεση , την συνεργασία, να τους την επιβάλλει η κοινωνία και η εθνική αναγκαιότητα επιτέλους να ανασάνουμε συνεργαζόμενοι για το αύριο.
Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να διαδραματίσει για ακόμη μια φορά στην ιστορία της πρωταγωνιστικό ρόλο στην διαμόρφωση των εξελίξεων μετά τις εκλογές. Αγωνιζόμαστε και πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τις εκλογές για να εφαρμόσουμε ένα εθνικό σχέδιο τετραετούς δράσης με τη συμμετοχή όλων. Κυρίως όμως , έστω και με καθυστέρηση πολλών ετών, είμαστε έτοιμοι να συνεννοηθούμε , να συνθέσουμε και να συνεργαστούμε ακόμα και με αυτούς που μας λοιδόρησαν , μας κατηγόρησαν και μετά έπεσαν οι ίδιοι στην παγίδα των πολιτικών και λεκτικών τους υπερβολών. Η πρόσκλησή μας δεν αφορά μόνο τα κόμματα και τους πολιτικούς φορείς, αφορά κυρίως τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Ευτυχώς η ζωή τα έφερε έτσι ώστε άλλα περιθώρια για τακτικισμούς και μικροπολιτικά και μικροκομματικά παιχνιδάκια να μην υπάρχουν.