oikonomopoulos1Το κείμενο του μέλους του Δ.Σ. του Παναιγιαλείου Γ.Σ. Δημήτρη Οικονομόπουλου που ακολουθεί, εστάλη με μορφή επιστολής στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης:Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

Ξεκινώ με αυτά που δεν αμφισβητούνται.

Α) Ο Παναιγιάλειος την επόμενη χρονιά θα βρίσκεται στην Football League και μάλιστα με αδειοδότηση. Όποιος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει «αδειοδότηση», υπομονή… Θα το μάθει λεπτομερώς από την επόμενη χρονιά.
Β) Η στάση του κόσμου της πόλης απέναντι στη διοίκηση και γενικότερα στην ομάδα είναι τούτη την ώρα από επικριτική και υποτιμητική έως απαξιωτική. Σε κάποιες δε περιπτώσεις ακόμα και εχθρική. Δικαίως, θα σας πω εγώ. O χρόνος θα το δείξει (και θα το αποδείξει).
Με αυτά τα δεδομένα υπάρχουν δύο μόνο δρόμοι να ακολουθήσεις: Ή υπάρχει λόγος και συνεχίζεις ή πας σπίτι σου. Κανείς δεν μας έβαλε με το ζόρι στη διοίκηση, όπως και τώρα κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να συνεχίσουμε. Η πρότασή μου προς το υπόλοιπο Δ.Σ του Παναιγιαλείου Γ.Σ θα είναι να μην είναι κανένας υποψήφιος από τη νυν διοίκηση στις επερχόμενες εκλογές. Η ίδια πρόταση αφορά και το Δ.Σ της ΠΑΕ. Φυσικά και θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (Γ.Σ., ορισμό ημερομηνίας εκλογών) ώστε να υπάρχει η διάδοχη κατάσταση στο σύλλογο. Εξάλλου, για αυτό δημοσιοποιώ τις προθέσεις μου, ώστε να μην θεωρηθεί ότι προβαίνουμε σε ενέργειες που ίσως θα έπρεπε να κάνουμε γνωστές από νωρίτερα.
Σε αυτούς που έχουν τη γνώμη ότι η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη ή ακόμα την φοβούνται, απαντώ ότι τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από «απαραίτητους» και «αναντικατάστατους».
Σε αυτούς που με ρωτούν «ναι, αλλά ποιος;» θα είμαι απόλυτα συγκεκριμένος. Ο δήμος Αιγιάλειας έχει κοντά στους 60.000 κατοίκους. Δεν μπορεί να υπάρχουν σήμερα 15 «κοπάνια» και μέσα σε τόσες χιλιάδες κόσμου να μην υπάρχουν 20 σωστοί άνθρωποι να αναλάβουν τις τύχες τής ομάδας. Τρία χρόνια τώρα εκατοντάδες άνθρωποι με σταματούσαν για να μου προτείνουν κάτι. Εκτός και αν ήταν όλοι τού ιδεολογικού τμήματος. Έχω στο μυαλό μου κάποιους ανθρώπους (χωρίς να έχω κάνει κάποια κουβέντα) που η συνεχής παρουσία, η αγάπη τους για την ομάδα, η σωστή και εμπεριστατωμένη κριτική τους, αλλά και η σταθερή (κυρίως) θέση τους με έχουν πείσει ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι οι μπροστάρηδες. Σίγουρα και ξέρουν και μπορούν (μένει το αν θέλουν). Πάμε λοιπόν:
1) ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ,
2) ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ,
3) ΤΑΚΗΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ,
4) ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ,
5) ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΙΤΤΗΣ,
6) ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΦΑΛΙΔΑΣ,
7) ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗΣ (με βαθειά γνώση στα διοικητικά και οικονομικά θέματα της ομάδας και όχι μόνο, αλλά αποκλειστικά ιντερνετικά),
8) ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ (μόλις 20 ετών αλλά με φοβερές ιδέες).
Μαζί με κάποιους από το site των φιλάθλων, των οποίων η άποψη αλλά και οι φρέσκιες ιδέες μού έχουν κάνει πολύ θετική εντύπωση (π.χ. tβv, αιγιαρας kostas Black, karmelos και άλλοι) θα μπορούσαν να φτιάξουν μια διοίκηση που θα έβγαζε την ομάδα από το διοικητικό τέλμα όπου έχει βρεθεί. Έχω την αίσθηση αλλά και τη σιγουριά ότι στα πρόσωπα αυτά Η ΠΟΛΗ ΘΑ ΒΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ. Τόλμη θέλει και σας το λέω πρώτος εγώ! Τίποτα δεν είναι δύσκολο, εύκολο είναι! Για την ακρίβεια, πάρα πολύ εύκολο! Αν εμείς κομπορρημονούμε για τέσσερις ρόδες, αεροπλάνο μπορούν κάποιοι άλλοι. Άσε που το αεροπλάνο δεν έχει φόβο να καταντήσει να πηγαίνει στη Βάρδα. Μερικά πράγματα έχουν γίνει μύθος. Ούτε εμπειρία είχαμε, ούτε ξέραμε και (απ’ ό,τι φαίνεται) ούτε μάθαμε. Άσε που από αυτούς που προτείνω υπάρχουν και κάποιοι (Βασίλης) που έχει την εμπειρία τής καρέκλας του ΔΣ του Παναιγιαλείου, τότε μάλιστα που ήταν ΤΑΠ, και κατάφερε πράγματα τα οποία ακόμα συζητούνται. Φυσικά και δεν είναι δικιά μου δουλειά να αποκλείσω κανέναν, ούτε και χρειάζεται την έγκριση κανενός για να συμμετάσχει κάποιος. Η πρότασή μου είναι καθαρά προσωπική εκτίμηση και απάντηση σε αυτούς που με ρωτούν «ποιοι μπορούν».
Τώρα, αν βρεθούν και 5-10 «ανεγκέφαλοι να σας την πουν», εντάξει… Υπάρχει και η άποψη (που δεν συμμερίζομαι) ότι «όταν ανακατεύεσαι θα τα ακούσεις». Αν και δεν νομίζω να συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί ο κόσμος έχει το αλάνθαστο κριτήριο και καταλαβαίνει αυτούς που αγαπούν πραγματικά την ομάδα. Θα δείτε τι θετική αντίδραση θα έχει στον κόσμο αυτή η αλλαγή. Εδώ κοντεύουμε να μας βαρεθούμε εμείς.
Για υπεύθυνος Γραφείου Τύπου μια πολύ καλή λύση θα ήταν ο Γιάννης Μοσχοχωρίτης, που και τη γνώση έχει, αλλά κυρίως γνωρίζει πολύ καλά τα της ομάδας, λόγω της συνεχούς παρουσίας του σε όλες τις δραστηριότητες του αγωνιστικού τμήματος τα τρία τελευταία χρόνια.
Πιστεύω ότι αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμα. Να σας ευχηθώ λοιπόν τόσο μεγάλη επιτυχία στο έργο σας, ώστε μετά από χρόνια η τριετία που πέρασε να είναι η «μαύρη σελίδα» στην ιστορία της ομάδας και εσείς να είστε οι «ευλογημένοι» (πρόεδρε, με «κόλλησες») που θα την πάτε στη Super League!
Σίγουρα υπάρχουν πολλοί ακόμα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Ζητώ συγνώμη που λόγω πίεσης χρόνου τούς ξέχασα. Πιστεύω ότι και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ θα έχουν να «προτείνουν» κάποιους, ώστε να βρεθεί ένα δυνατό ΔΣ. Αν χρειαστεί δεν θα επανέλθω!

ΥΓ (ένα και μοναδικό): Α ρε Κικίτσα από το Λέχαιο (Κουρμπανοχώρι), θα μείνεις στην ιστορία με την ατάκα σου και ας μην το ξέρεις. «ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ»!!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος Δ.Σ. του Παναιγιαλείου Γ.Σ.