kento aigioyΗ ιστορία του εμπορικού συλλόγου Αιγιαλείας, δε σηκώνει πισωγυρίσματα, ούτε επιτρέπει μεθοδεύσεις και αυταρχισμό. Τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίσαμε μεγάλο αιφνιδιασμό από τις παλινωδίες του προέδρου.Με μεγάλη μας λύπη, οφείλουμε, απέναντι στον εμπορικό κόσμο της πόλης μας,να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, και να συνεχίσουμε, εκπληρώνοντας την βούληση του ταλαιπωρημένου εμπορικού κόσμου, που στις τελευταίες εκλογές, ανέτρεψε το κατεστημένο, απαίτησε την παύση των μεθοδεύσεων των τελευταίων ετών, και ζήτησε ανανέωση στη διοίκηση.
Εμείς, αποδεχτήκαμε ομόφωνα τον Κο Σπύρο Σπυρόπουλο στη θέση του Προέδρου. Προχωρήσαμε να υλοποιήσουμε το δύσκολο πρόγραμμα που είχαμε εξαγγείλει, και μετά από δέκα τέσσερις μήνες, πιστεύουμε ότι μπορούσαμε περισσότερα.
Μας προσκάλεσε ο Πρόεδρος, την δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στα γραφεία του συλλόγου και δήλωσε μπροστά σε όλους, υπογράφοντας και χειρόγραφο έγγραφο, ότι επιθυμεί να παραιτηθεί από την προεδρία του συλλόγου, ζήτησε από όλους να βάλουμε τον πήχη ψηλότερα, και πρότεινε τηρώντας την προεκλογική δέσμευση της εμπορικής ανανέωσης για αλλαγή του Προέδρου τον επόμενο χρόνο, να αναλάβει τη θέση του προέδρου ο Κος Τρύφωνας Τριανταφύλλου.
Με μεγάλη χαρά αποδεκτήκαμε την πρότασή του, και ομόφωνα, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει Πρόεδρος που βλέπει μπροστά, τηρεί το λόγο του, σε αντίθεση με οτι είχαμε διαπιστώσει τα παλαιότερα χρόνια.
Έτσι ορίστηκε να γίνει η αναδιάρθρωση την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015, και πρόεδρος ανακοίνωσε την αλλαγή στα μέσα ενημέρωσης και στον εμπορικό κόσμο, που είδε με ανακούφιση τις αλλαγές, και νέους εμπόρους να ενεργοποιούνται περισσότερο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πρόοδο του συλλόγου και της αγοράς ταυτόχρονα, εμπλουτισμένη με νέες ιδέες.
Φτάνουμε έτσι στο Δ. Σ. της Παρασκευής, όπου ο Κος Σπυρόπουλος, αλλάζει την απόφασή του, αναιρεί την υπογραφή του, και ζητάει αιφνιδιαστικά να παραμείνει στη θέση του. Η έκπληξη είναι μοναδική για τους παρευρισκόμενους, όταν καθυβρίζεται από τους τρεις συμβούλους της αντιπολίτευσης, ( κάποιους από τους οποίους ο ίδιος κατηγόρησε για ατασθαλίες στο σύλλογο, και στην ομοσπονδία εμπορικών συλλόγων Πελοποννήσου και Ν/Δ Ελλάδας, ακόμα και ραδιοφωνικά, μιλώντας με αποδείξεις γιαυτό), και αποδέχεται τη στήριξή τους, ώστε να παραμείνει στην προεδρία δηλώνοντας ότι δεν παραιτείται, και διέκοψε το συμβούλιο, αποχωρώντας από τα γραφεία του συλλόγου μαζί με τους υβριστές του.
Η παλινωδία αυτή του Προέδρου, δυστυχώς, αμαυρώνει την εικόνα του συλλόγου μας, και διασαλεύει την ενότητα την οποία έχουμε από την αρχή διακηρύξει, και προστατέψαμε για δέκα τέσσερις μήνες, με πολύ κόπο, λόγω των πολλών διασπαστικών τάσεων που τον διακρίνουν. Όλοι επιθυμούμε, να σταθούμε αρωγοί στα προβλήματα της αγοράς, χωρίς φαγωμάρες και γκρίνιες, αλλά ενωμένοι και με όραμα για το καλύτερο μέλλον της!
Μετά από αυτά τα γεγονότα, ομόφωνα σήμερα, αφού ήδη έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ανοχής στο πρόσωπό του, συμφωνούμε στην διαγραφή του Κου Σπυρόπουλου από την Εμπορική ανανέωση, και σε επόμενη σύσκεψη, (επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα και διεύρυνση ), θα προχωρήσουμε στην επιλογή άλλου επικεφαλής, που θα τηρεί το λόγο του και την υπογραφή του.
Ο Εμπορικός Σύλλογος δεν είναι ” μαγαζί ” κανενός, όπως με θράσος δηλώθηκε μπροστά σε όλους. Υλοποιούμαι την υπόσχεση που δώσαμε στην αγορά από την αρχή της πορείας μας. Συνεχίζουμε μπροστά ενωμένοι, με στόχο την κάθαρση, ανεβάζοντας το κύρος του συλλόγου, όπως υποσχεθήκαμε.

Με Τιμή
Για την Εμπορική Ανανέωση

Σκουντζου Μάρθα
Τριανταφύλλου Τρύφωνας
Μητρόπουλος Αντρέας
Χριστοδουλόπουλος Θεοφάνης
Καραφωτιάς Μιλτιάδης
Ζεντέφης Κωνσταντίνος
Τσουρέκη Αθανασία
Παλιούρος Ιωάννης
Καλιγοσφύρης Νίκος
Τσάγκα Ελένη
Παπαδόπουλος Νίκος