Εντυπωσιακά μεγάλη ήταν φέτος η συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πέρασμα του φαραγγιού του Βουραϊκού που πραγματοποιήθηκε για 35η συνεχή χρονιά, όπως πάντα τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, σε διοργάνωση του Συλλόγου Ορειβασίας-Χιονοδρομίας-Αναρρίχησης-Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων με τη συμμετοχή αρκετών τοπικών φορέων της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων.Υπολογίζεται πως πάνω από 3.500 πεζοπόροι κάθε ηλικίας συμμετείχαν στην κατάβαση, ξεκινώντας από Καλάβρυτα ή Ζαχλωρού και κατεβαίνοντας στο Διακοπτό, διανύοντας συνολική απόσταση 22 χλμ. μέσα σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον.

Εκατοντάδες πεζοπόροι εξυπηρετήθηκαν από τα λεωφορεία που πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί δρομολόγια από το Διακοπτό έως τη Ζαχλωρού, με φροντίδες της αντιδημαρχίας Ανατολικής Αιγιαλείας και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., ενώ και τα βαγόνια του Οδοντωτού πραγματοποίησαν έκτακτα δρομολόγια για να μεταφέρουν ομάδες και παρέες που συμμετείχαν με πολλή χαρά σε αυτή τη μοναδική γιορτή.

Στα Νιάματα οι διοργανωτές υποδέχτηκαν τους πεζοπόρους με κεράσματα και με αναμνηστικά συμμετοχής, ενώ και στο σταθμό του Διακοπτού η Εθελοντική Ομάδα Νέων προσέφερε νερό και παραδοσιακό λουκουμάκι.

Εκ μέρους της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. η πρόεδρος κα Μαρία Τσουκαλά συγχαίρει για την άψογη διοργάνωση όλους τους φορείς και συλλόγους αλλά και τους πεζοπόρους που αψήφησαν τις προβλέψεις των προηγουμένων ημερών για βροχοπτώσεις και δικαιώθηκαν, απολαμβάνοντας έναν σπάνιας ομορφιάς περίπατο στη φύση.