evo1Με αφορμή την επίσκεψη εκπροσώπων της ρωσικής κατασκευάστριας όπλων «Kalashnikov» στην ΕΒΟ Αιγίου, ώστε να ενημερωθούν για την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό του εργοστασίου, η Χρυσή Αυγή επισημαίνει την πάγια θέση της:«Εθνικοποίηση και επιδότηση των νευραλγικών Ελληνικών Αμυντικών Βιομηχανιών (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων). Αναδιάρθρωση των Διοικήσεών τους καιεπαναπρόσληψη του έμπειρου προσωπικού τους.
Η επίσκεψη των εκπροσώπων ακόμη μιας εταιρίας και ειδικά μιας ρωσικής δεν είναι καθόλου τυχαία, ως γνωστόν το εργοστάσιο της ΕΒΟ κατέχει διεθνή αναγνώριση, επιστημονική τεχνογνωσία και υψηλό εξοπλισμό ώστε να κατασκευάζει όπλα από την αρχή έως το τέλος, κάτι τέτοιο είναι σπάνιο στην παγκόσμια αγορά διότι οι περισσότερες μονάδες λειτουργούν ως εμπορικές, αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι ξένοι επενδυτές και γι’ αυτό τον λόγο μας προσεγγίζουν.
Η έλλειψη όμως προσωπικού και οι πολιτικές εξελίξεις της χώρας, τους βάζουν σε δεύτερη σκέψη στο εάν τελικά θα μας εμπιστευτούν παραγγελίες κατασκευής όπλων ύψους 20.000 και άνω όπως είναι αυτή της Kalashnikov. Στο εργοστάσιο αυτή την στιγμή απασχολούνται 110 εργαζόμενοι ίσα, ίσα για να συντηρούν τα συστήματα και τις εγκαταστάσεις. Για να υλοποιηθούν και να έρθουν εις πέρας τέτοιου είδους επενδυτικές προτάσεις χρειάζεται τουλάχιστον διπλασιασμός εξει-δικευμένου προσωπικού.
Ο υφυπουργός κ. Τόσκας στο ίδιο μήκος κύματος με την επίσκεψη Τσίπρα στην Ρωσσία συνόδεψε και ενημέρωσε τους επισκέπτες πως θα καλυφθούν αυτές οι θέσεις αν και εφόσον(!) υπάρξει επίσημη πρόταση. Με λίγα λόγια τους γνωστοποίησε την πιστή μνημονιακή πολιτική της χώρας, της ανεργίας και των απολύσεων σε όλους τους τομείς όπως και στον τομέα της βιομηχανίας και πως αυτό το χρονικό διάστημα λειτουργούμε ως ένα ευκαιριακό κράτος.
Απ’ ότι φαίνεται θέσεις έμπειρου προσωπικού υπάρχουν μόνο για τα επικοινωνιακά πασχαλινά τεχνάσματα και τα σουβλιστά αρνιά στο Άλσος στρατού, ώστε ο Καμένος να κάνει επιθεώρηση σε συνταγματάρχες επικεφαλών συνεργείου ψησίματος
Μόνο μια κυβέρνηση εθνική, η οποία θα διοικήσει την χώρα, με γνώμονα την κυριαρχία και ανεξαρτησία του ελληνικού έθνους, μπορεί να υλοποιήσει τέτοιου είδους επενδυτικές προτάσεις για την οικονομική μας ανάπτυξη και αυτή είναι η εθνική κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής».