OIKOLOGI DYT ELLADASΟ περιφερειακός σύμβουλος Δ. Ελλάδας Γιώργος Κανέλλης, επικεφαλής της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας, τιμώντας την Ημέρα της Ευρώπης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:Η φετινή 9η Μαΐου, «Ημέρα της Ευρώπης», βρίσκει την χώρα μας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη καμπή της ιστορικής της πορείας.

Μετά από μια εξαετία ύφεσης και δραστικών δημοσιονομικών προσαρμογών, που αναπόφευκτου αποτελέσματος ανεύθυνων επιλογών δεκαετιών, τα γεγονότα δείχνουν ότι κανείς από τους δρόμους που ανοίγονται μπροστά μας δεν στερείται δυσχερειών και επώδυνων επιλογών.

Όμως δίλημμα δεν υπάρχει και δεν επιτρέπεται να υπάρχει: η διαφύλαξη του μέγιστου γεωπολιτικού επιτεύγματος της νεώτερης ιστορίας μας, της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στον οικονομικό πυρήνα της, την Ευρωζώνη, είναι μονόδρομος αν θέλουμε ένα μέλλον με ασφάλεια και ευημερία για το λαό μας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η κατ’ κατεξοχήν γεωγραφία της δημοκρατίας, της ανοχής, των ελευθεριών, του ανθρωπισμού, της βιώσιμης ανάπτυξης. Παρά τα προβλήματα θεσμικής αρχιτεκτονικής και άνισης ανάπτυξης που την χαρακτηρίζουν, είναι και οφείλει να παραμείνει το αμετακίνητο και αναμφισβήτητο πλαίσιο της υλοποίησης κάθε εθνικής, αναπτυξιακής και δημοκρατικής στρατηγικής για τη χώρα μας, αναπόσπαστο τμήμα της ευρύτερης αυτής πατρίδας.