sklavenitisΗ συμφωνία, έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις που είχαν ξεκινήσει πέρυσι το καλοκαίρι, ανακοινώθηκε τελικά χθες και η σχετική διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ώς το τέλος του τρέχοντος έτους.Απαραίτητες προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της συμφωνίας είναι αφενός να εγκριθεί η εξαγορά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και αφετέρου να υλοποιηθεί ο εταιρικός μετασχηματισμός του ομίλου Βερόπουλου και συγκεκριμένα ο διαχωρισμός των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γνωστοποιηθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά, ενώ οι ενέργειες για τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων και την ορθολογική αναδιάρθρωση των οικονομικών στοιχείων της «Βερόπουλος» στην Ελλάδα έχουν ήδη ξεκινήσει με τη συμβολή της «Σκλαβενίτης».
Στο μεταξύ έκδηλη είναι η ανησυχία των εργαζομένων στα συνολικά 6 στην Πάτρα και 14 στην Δυτική Ελλάδα υποκαταστήματα Σούπερ Μάρκετ του Βερόπουλου, μετά την πώληση της εταιρείας στον Σκλαβενίτη.
Οι εργαζόμενοι ακόμα δεν έχουν λάβει ενημέρωση για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους σε μία περιοχή που τον Φεβρουάριο, η τελευταία μέτρηση της ΕΛΣΤΑΤ την κατέταξε στην Τρίτη περιφέρεια της χώρας σε υψηλά ποσοστά ανεργίας που αγγίζουν το 25,6%.
Το ζήτημα απασχολεί τόσο τον σύλλογο εμπορουπαλλήλων, όσο και το Εργατικό Κέντρο που βρίσκονται σε επαφή με τους δεκάδες εργαζόμενους, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν ενδεχόμενες απολύσεις ή κλείσιμο καταστημάτων.