20150512_205631Με την ελπίδα στη διάρκεια της νύχτας να έχει κατασβεστεί πλήρως η φωτιά, ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι της εταιρίας cavino ξεκινάνε σήμερα μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης και καταγραφή των «πληγών» που άφησε η μεγάλης έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε χθες λίγο πριν τις 8.00 στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.Μια επιχείρηση σε απόλυτη «άνθηση» με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα που απασχολεί μεγάλο αριθμό εργαζομένων κι αποτελεί «αιμοδότη» για την τοπική οικονομία βρέθηκε αντιμέτωπη με την καταστροφή!
Ευτυχώς όμως η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής και ο συντονισμός που υπήρξε, περιόρισαν την κατάσταση στο βαθμό του… εφικτού και η επιχείρηση της κατάσβεσης συνεχιζόταν μέχρι τα ξημερώματα αφού υπήρξε διαρροή οινοπνευματωδών ουσιών. Ωστόσο δεν μπορεί να είναι ασφαλής η εκτίμηση για το μέγεθος της καταστροφής όσον αφορά την λειτουργία του εργοστασίου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, ακούστηκαν δύο εκρήξεις όταν ξεπετάχτηκαν φλόγες από την αποθήκη του εργοστασίου, που βρίσκεται ανατολικά της εισόδου.
Οι εκρήξεις που σημειώθηκαν λίγο μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς ήταν αρκετά επικίνδυνες αλλά ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν από τους έμπειρους πυροσβέστες που έφτασαν αμέσως στο σημείο. Στο συγκεκριμένο χώρο υπήρχαν τρεις δεξαμενές με περισσότερους από 50 τόνους οινόπνευμα έκαστη. Η έκρηξη σύμφωνα με τις πληροφορίες σημειώθηκε σε μια από αυτές τις δεξαμενές και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επικεντρώθηκαν στο να περιορίσουν και να διαφυλάξουν τις άλλες δύο δεξαμενές.
Το ευτυχές σε κάθε περίπτωση είναι ότι δεν υπήρξαν θύματα αφού εκείνη την ώρα στο χώρο του εργοστασίου βρίσκονταν εργαζόμενοι.
Η αιτία που προκάλεσε την Πυρκαγιά θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Συνολικά στη μάχη της φωτιάς ρίχτηκαν 11 οχήματα με 25 πυροσβέστες. Όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου ήταν «παρούσα» στο έργο της κατάσβεσης ενώ το έργο συνέδραμαν δυνάμεις από την Πάτρα και τα Καλάβρυτα, την ΕΜΑΚ αλλά και το δήμο Αιγιαλείας και τη ΔΕΥΑ με υδροφόρα οχήματα.

20150512_205613 20150512_205636