tsakisΗ προηγούμενη Δημοτική αρχή με Στάθη Θεωδορακόπουλο Κ. Λεωνίδα Μαυρουδή βοηθό δημάρχου έφεραν στην πόλη μας ένα έργο αξίας 180.000 χιλιάδων ευρώ ,ένα έργο που χρησιμοποιούσαν αρκετοί συμπολίτες μας άλλοτε ως μέσο μετακίνησης για καθημερινές δουλειές μέσα στην πόλη και κάποιες φορές για άσκηση . Ακόμα και οι φοιτητές διευκόλυναν της μετακινήσεις τους και τα χρησιμοποίησαν και για φιλανθρωπικό σκοπό …Μιλάμε για τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Αιγιαλείας που δεν είχαν ούτε 3 μήνες ζωής γιατί δεν φρόντισαν σωστά ή γιατί δεν γνώριζαν τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος …
Δεν θέλω να σταθώ όμως εκεί …
Το αποτέλεσμα και πια θα είναι η τύχη των κοινόχρηστων ποδηλάτων με την Νέα Δημοτική αρχή είναι αυτό που θέλουμε να γνωρίζουμε όλοι μας .
Ακούμε δράσεις τουριστικής ανάπτυξης από τον πρόεδρο κ.Στράτο Βαρδάκη αλλά δεν βλέπουμε προτάσεις και αναπτυξιακό σχεδιασμό , διοργανώνει διαφημιστικές προβολές που κοστίζουν στον δήμο μας αλλά χωρίς να έχουν ουσία , πρόσφατα έκανε συνάντηση με προέδρους κοινοτήτων αλλά ακόμα δεν έχει κάνει συνάντηση με αυτούς που εκπροσωπούν τον Τουρισμό …
Να έρθει κάποιος στην Αιγιαλεία να κάνει τι ;
Τουρισμός δεν είναι μόνο το πολιτιστικό κομμάτι …Υπάρχει και εναλλακτικός Τουρισμός. Αλλά έχουμε εναλλακτικό Τουρισμό ή εννοούμε την Γαστρονομία ?
Είναι μορφή εναλλακτικού τουρισμού ο αθλητισμός ?
Θα μπορούσαν να προωθήσουν τα θαλάσσια sport ,την ποδηλασία ,την ιππασία ,και γενικά δραστηριότητες της Φύσης …?
Και γυρνάμε πάλι στα κοινόχρηστα ποδήλατα … θεωρώ ότι είναι , αν όχι τουριστική ανάπτυξη για την πόλη μας ,τουλάχιστον μια εικόνα προώθησης του αθλητισμού , παροτρύνοντας τους συμπολίτες μας αλλά και τους τουρίστες στην άσκηση αλλά και της ευαισθητοποίησης προς το περιβάλλον .
Ακούσαμε όλοι προεκλογικά να μιλάνε για το κολυμβητήριο …
Είδε κανείς κάτι ?
Αυτή την τύχη θα έχει και το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων …?
Προτείνω λοιπόν
όσο αφορά την ανάπτυξη της Αιγιαλείας σε εναλλακτικές μορφές Τουρισμού
1) Κολυμβητήριο Τέλος …Στην θέση του να γίνει ένας παιδότοπος με καφετέρια και στους γύρο Χώρους τα γήπεδα Μπάσκετ ,Τένις και Βόλεϊ και περιμετρικά Θεματικά πάρκα με παλαιά επαγγέλματα κτλ. Το Γήπεδο να στρωθεί με χλοοτάπητα και να μπουν προβολείς .
Να γίνει ένας χώρος που θα μπορούν να επισκέπτονται σχολεία για μονοήμερες εκδρομές .
2) Μονοδρόμηση της παραλίας Αλυκής , Κατασκευή ποδηλατόδρομου .
και γενικά χαρτογράφηση ποδηλατικών Διαδρομών .
3) Ανάδειξη θαλάσσιων σπορ kite , serf και κάθε είδους extreme αθλήματος όπως και δραστηριότητες στην φύση
4) Κατασκευή ποδηλατικού Πάρκου ,Πάρκου δραστηριοτήτων και κυκλοφοριακής Αγωγής
5) επαναλειτουργία των κοινόχρηστων ποδηλάτων …
Επίσης γνωστοποιώ ότι έχουν κατατεθεί έγραφα για τα κοινόχρηστα ποδήλατα εδώ και 4 μήνες για να μπει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο από τον ποδηλατικό όμιλο Διαγόρα Αιγίου αλλά και από επιχειρηματία προς εκμετάλλευση… Γιατί δεν το φέρνουν στο δημοτικό συμβούλιο ?
Μπορεί και πρέπει η δημοτική αρχή του Θανάση Παναγόπουλου να πάει ένα βήμα μπροστά την πόλη μας και όχι 10 βήματα πίσω .
Να αφήσει τα εθιμοτυπικά και της φωτογραφίες όπως με την παιδική χαρά του πάρκου Υψηλών αλωνιών που κράταγε κλειστή την πασχαλινή περίοδο για να μας την παρουσιάσει την Πρωτομαγιά …αυτά είναι γελοία και θα πρέπει να σοβαρευτούμε και να δείξουμε έργο .
“Ανοίγω μια παρένθεση όσο αφορά την συγκεκριμένη παιδική χαρά …είναι επικίνδυνη και ακατάλληλη για παιδιά μικρής ηλικίας ,2 κούνιες για όλο το Αίγιο και αυτές για μεγάλα παιδιά … τα 2χρονα παιδάκια παίζουν με τα χαλίκια γιατί διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει παιχνίδι κατάλληλο για αυτά αλλά και η κόρη μου 3 ετών δεν μπορεί να σκαρφαλώσει ούτε στην τσουλήθρα.”
Τελικά αυτή η δημοτική αρχή είναι των έργων ή των φωτογραφιών ?
Τα νομικά Πρόσωπα να στηρίζουν όλες της δράσεις των συλλόγων της περιοχής και όχι συνέχεια τους ίδιους …
Να εκμεταλλευτούμε αυτά που έχουμε δεν θέλουμε άλλα …
Γιώργος Τζάκης