evo1Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αίγιο πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Τόσκας προκειμένου να παραστεί στην επίσκεψη Ρώσων επενδυτών που όπως έχει γράψει ο «Ημ» έχουν δείξει ενδιαφέρον για την κατασκευή του γνωστού όπλου «καλάσνικοφ» στις εγκαταστάσεις του Αιγίου.
Ο κ. Τόσκας, υποστράτηγος ε.α., κατέφτασε με ελικόπτερο που προσγειώθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου (τα άλλα δύο με τους επενδυτές προσγειώθηκαν στο ελικοδρόμιο της ΕΒΟ) κι εκεί εκ μέρους της δημοτικής αρχής τον υποδέχτηκε ο βοηθός δημάρχου κ. Νίκος Θανασούλιας.
Ο υφυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκονται στη διαδικασία προώθησης των προϊόντων της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας και επίδειξης των δυνατοτήτων των εργοστασίων της, με αρκετούς επενδυτές να βρίσκονται στη «λίστα» ενδιαφέροντος.
toskas-dim-stadioΣε ερώτηση για το αν υπάρχει ελπίδα για τα αμυντικά συστήματα της χώρας, ο κ. Τόσκας δήλωσε αισιόδοξος ακόμα και για την ΕΛΒΟ που βρίσκεται ως γνωστόν σε εκκαθάριση, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως “μπορεί να σταθεί κι αυτή στα πόδια της με τις κατάλληλες κινήσεις εκ μέρους μας”.
Ο υπουργός μαζί με τους Ρώσους επενδυτές παρέμειναν αρκετή ώρα στις εγκαταστάσεις του Αιγίου και σε πρώτη φάση φαίνεται ότι ήταν αρκετά θετικά τα όσα συζητήθηκαν.