Μέλος της ΟΙΚΙΠΑ διερχόμενο με αυτοκίνητο την Τρίτη 7 Απριλίου από την οδό Κανελλοπούλου στην Αγυιά και ειδικότερα πριν από το σημείο όπου η μεγάλη καμπύλη του δρόμου, έγινε μάρτυρας όχι μόνο ρίψης μπάζων από γερανοφόρο όχημα αλλά και επίστρωσης με χαλίκι και ισοπέδωσης αυτών σε μια έκταση πολλών δεκάδων τετραγωνικών μέτρων. Το σημείο όπου έγινε η ρίψη των μπάζων εντοπίζεται στο τμήμα του Έλους της Αγυιάς που βρίσκεται ανατολικά της εν λόγω οδού και το οποίο απέκοψε από το μεγαλύτερο (δυτικό) μέρος του Έλους η κατασκευή της οδού.

Το τμήμα όμως αυτό έχει υγροτοπικά χαρακτηριστικά (διέρχεται μικρό ρέμα, υπάρχει καλαμιώνας και υγρόφιλη βλάστηση όπως ιτιές). Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε, ο παράπλευρος της οδού αδιέξοδος χαλικόδρομος έχει καταλήξει μπαζότοπος. Μπάζα (κομμάτια ασφάλτου και χαλίκι) αποτίθενται σε σειρά σωρών στο πλάι του δρόμου αυτού και εις βάρος του καλαμιώνα, με χειρότερη περίπτωση την απόρριψη – ισοπέδωση τμήματος καλαμιώνα που διαπιστώθηκε στις 7 Απριλίου.

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας προέβη σε αναφορά, στις 8 Απριλίου, προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο πολεοδομικού σχεδιασμού και πρασίνου κ. Π. Στάμο, χωρίς να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα, δεδομένου ότι, μια βδομάδα μετά, στις 15 Απριλίου, διαπιστώσαμε ότι η απόρριψη μπάζων και η επίστρωσή τους με χαλίκι συνεχίστηκε με πιθανό, όπως φαίνεται και στις νεότερες φωτογραφίες, σκοπό την βαθμιαία κατασκευή αυτοσχέδιου παράνομου δρόμου σε βάρος εκεί υγροτοπικής βλάστησης.

Με νέα σημερινή αναφορά μας θέσαμε υπόψη του αντιδημάρχου κ. Στάμου και τα νέα στοιχεία. Αναμένουμε κατεπείγουσα εκτίμηση της κατάστασης και άμεση λήψη μέτρων.

Αυθαίρετοι δρόμοι και μπαζότοποι μέσα στην Πάτρα παραπέμπουν σε τριτοκοσμική εικόνα και δεν μπορεί να γίνουν ανεκτοί.