agrotes 0  pesΓνώστης των αγροτικών ζητημάτων αν μη τι άλλο ο Βαγγέλης Αποστόλου ξεχώρισε για την ιδιαίτερη προσοχή που έδωσε ακούγοντας όλα τα ζητήματα που του τέθησαν από τους αγρότες της Πάτρας και της Αιγιάλειας χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις παρά μόνον την απόλυτη στήριξη στα αιτήματα και βεβαίως την αγωνιστική διάθεση για διεκδίκηση!apostoloy-patra«Ο αγροτικός τομέας είναι το βασικότερο εργαλείο για την ανασυγκρότηση, έτσι ώστε να βγούμε από την κρίση», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα τονίζοντας πως «ο ελληνικός λαός άλλαξε σελίδα στις 25 Ιανουαρίου και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να υπηρετήσουμε την εντολή του, μέσα από μία σύγκρουση με τις μνημονιακές πολιτικές, που έχουν επιβληθεί στη χώρα». Ανέφερε επίσης, πως «πρώτο αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης, ήταν η συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου, που για εμάς σημαίνει κατάργηση των μνημονίων.»
«Θα δώσουμε την μάχη μέσα από διαπραγματεύσεις και συμβιβασμούς, καθώς το ζητούμενο για την χώρα είναι να ξεφύγει από τον στενό κορσέ της ρευστότητας και να μπει σε φάση παραγωγικής ανασυγκρότησης», πρόσθεσε ο κ. Αποστόλου.
Σχετικά με τις συναντήσεις που θα έχει με τους παραγωγούς, το ζητούμενο θα είναι η αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων και η επιβίωση της υπαίθρου, όπως ανέφερε τονίζοντας πως «στόχος μας είναι η στήριξη των παραδοσιακών προϊόντων, όπως η σταφίδα και η φράουλα, καθώς και η κάλυψη των διατροφικών αναγκών της χώρας με ταυτόχρονη στήριξη και της κτηνοτροφίας».
Ο κ. Αποστόλου πρόσθεσε, ότι θα γίνει σωστή διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων, ενώ όσον αφορά στο φαινόμενο των ελληνοποιήσεων υπογράμμισε, ότι θα γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας και παράλληλα θα εντατικοποιηθούν οι φυτουγειονομικοί έλεγχοι.
Σχετικά με τους εποπτεύοντες οργανισμούς, ο κ.Αποστόλου ανέφερε, ότι θα επανεξετασθεί το σύνολο των λειτουργιών τους, ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον ΕΦΕΤ, ο αναπληρωτής υπουργός είπε, «πως δεν ασκεί τις δραστηριότητες που όφειλε να ασκεί».
Σχετικά με το συνεταιριστικό κίνημα, ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης είπε, ότι θα ξεκινήσει άμεσα η διαβούλευση και μέσα στο καλοκαίρι θα έχει μπει σε νέες βάσεις.

Στόχος η επαναφορά της τιμής στην κορινθιακή σταφίδα
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πάτρα, ο Βαγγέλης Αποστόλου είχε συνάντηση με την διοίκηση της συνεταιριστικής κορινθιακής σταφίδας και όπως σημείωσε, στόχος είναι, να επαναφέρουμε την ενίσχυση στα παλαιότερα επίπεδα. Μάλιστα, σε αυτό το σημείο, παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, τονίζοντας πως η κορινθιακή σταφίδα, με την υψηλή διατροφική αξία που έχει, θα πρέπει να βρει και πάλι την θέση που της αξίζει, ενώ αναφερόμενος στην αγροτική πολιτική, ο κ.Πετράκος τόνισε, ότι για την παραγωγική ανασυγκρότηση χρειάζονται φθηνή ενέργεια και φθηνό χρήμα.
Από τη πλευρά της, η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, πρόσθεσε πως θα πρέπει η κορινθιακή σταφίδα να αναδειχθεί ως προϊόν με σημαία γεωγραφικής ένδειξης.

agrotes 3 pesΔιεκδικητικός λόγος αλλά …ευελιξία στην Ευρώπη
Άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των Αιγιαλέων αγροτών ο Αποστόλου

Στις εγκαταστάσεις της ΠΕΣ ο κ΄.Αποστόλου έφτασε στην ώρα του (ακριβώς στις 6.30`) κι αφού είχε σύσκεψη σε επίπεδο διοίκησης Παναιγιαλείου Ενώσεως παρουσία του δημάρχου και εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου και φορέων της πόλης, η οποία κράτησε περίπου μία ώρα, κατευθύνθηκε στην κατάμεστη αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΣ όπου συνομίλησε επί δίωρο με τους αγρότες της περιοχής.
Έφυγε από το Αίγιο έχοντας στις «αποσκευές» του αναλυτικό υπόμνημα από τη διοίκηση της ΠΕΣ με αιτήματα τα οποία ανέλυσε ο διευθυντής κ΄.Σταυρόπουλος κατά τη συνάντηση που αφορούν κυρίως την τιμή της σταφίδας αλλά και την αναγκαιότητα εξωστρέφειας για την ανάπτυξη και την ζήτηση του προϊόντος.
agrotes 2 pesΕπίσης στον υπουργό επεδόθη ψήφισμα από τον Αγροτικό Σύλλογο αλλά και οι αποφάσεις υπό μορφή ψηφίσματος της Ανεξάρτητης Κίνησης Αγροτών.
Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο κ΄.Αποστόλου στο πνεύμα της κυβερνητικής πολιτικής αναφέρθηκε σε μια σειρά άδικων φορολογικών επιβαρύνσεων που ισχύουν για τους αγρότες, μίλησε επίσης για το μείζον ζήτημα των προστίμων και των χρημάτων που καλούνται να επιστρέψουν από τις επιδοτήσεις και γενικότερα ο λόγος του ήταν ιδιαίτερα διεκδικητικός… όμως «προσγείωσε» τους πάντες όταν με απόλυτη ειλικρίνεια ανέφερε πως: Δεν μπορείς όμως να πας στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ και να …καταγγέλλεις! εκεί απαιτείται ευελιξία γιατί πολύ απλά δεν μπορούμε να απαρνηθούμε τα κονδύλια των επιδοτήσεων…
Πάντως αναμφίβολα η δέσμευση ότι θα γίνουν προσπάθειες προς πάσα κατεύθυνση για στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και παράλληλα μέριμνα για τα κόκκινα δάνεια, το ενεργειακό κόστος και μια σειρά ακόμα ζητημάτων, είναι σε …θετική κατεύθυνση.agrotes 1 pes

Δέσμευση για μείωση στο πετρέλαιο κίνησης και το αγροτικό ρεύμα
Επίσης ο κ΄.Αποστόλου επανέλαβε την δέσμευση για μείωση του ενεργειακού κόστους στους αγρότες κάνοντας λόγο για άμεση μείωση στο 50% του πετρελαίου κίνησης αλλά και των λογαριασμών της ΔΕΗ προκειμένου να μπορούν να «κινούνται» με χαμηλότερο κόστος οι παραγωγικές μονάδες.