1666980 Ο καφές αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα. Ωστόσο, πολλοί μύθοι έχουν δημιουργηθεί γύρω από τον καφέ και τις συνέπειες που έχει στην υγεία μας.

Ο καφές προκαλεί νευρικότητα
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, η καφεΐνη που αποτελεί το κύριο συστατικό του καφέ είναι διεγερτική ουσία και επηρεάζει απευθείας το κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έκκριση αδρεναλίνης και τελικά την ενίσχυση της μνήμης, της προσοχής και της δυνατότητας συγκέντρωσης. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ταυτόχρονα προκαλεί νευρικότητα. Κάθε άτομο έχει διαφορετική ανεκτικότητα στην καφεΐνη, συνεπώς, αν έχετε παρατηρήσει ότι έχετε ευαισθησία στη δράση της, πρέπει να προσαρμόσετε ανάλογα τη δόση του καφέ.

Ο καφές δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε
Έχει παρατηρηθεί ότι μετά τη λήψη του καφέ έχουμε καλύτερα αντανακλαστικά και καλύτερη μνήμη. Η καφεΐνη δεν βοηθάει να κοιμηθούμε εύκολα, γιατί έχει ως στόχο την ενεργοποίηση του νευρικού συστήματος.

Ο καφές προκαλεί κυτταρίτιδα
Υποστηρίζεται ότι ο καφές συμβάλλει στην όψη φλοιού πορτοκαλιού, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να δείχνουν ότι συμβάλλει ή επιδεινώνει το πρόβλημα. Η κυτταρίτιδα οφείλεται, κατά κύριο λόγο, σε παράγοντες όπως ορμονικές διαταραχές, κακή λεμφική κυκλοφορία και μειωμένη σωματική δραστηριότητα Αν κάνετε υγιεινή διατροφή, πίνετε πολλά υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας και ασκείστε, μπορείτε να πίνετε καφέ χωρίς να φοβάστε για το δέρμα σας.
Πηγή: zougla.gr