16.3 C
Aigio
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΑιγιάλειαΚαιρού επιτρέποντος έτοιμη μέσα Μαϊου η πλατεία

Καιρού επιτρέποντος έτοιμη μέσα Μαϊου η πλατεία

paralia erga3Σε περίπου 40 με 45 μέρες, καιρού επιτρέποντος, υπολογίζεται από τον εργολάβο να έχει ολοκληρωθεί το τμήμα του έργου της ανάπλασης της παραλίας Αιγίου στο κομμάτι της πλατείας μπροστά στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής.Από τις αρχές της προηγούμενης  εβδομάδας είχε κατατεθεί από τους καταστηματάρχες της παραλίας αίτημα προκειμένου να συζητηθεί η άμεση εξεύρεση λύσης στο δημοτικό συμβούλιο. Ωστόσο από πλευράς δημοτικής αρχής δεν εντάχθηκε το θέμα που έθεσε τελικά ο επικεφαλής από την ελάσσων μειοψηφία Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος ζητώντας να ενταχθεί προς συζήτηση το θέμα ώστε να βρεθεί λύση όχι μόνο για τους καταστηματάρχες αλλά δεδομένου ότι είναι ζημιογόνο για την πόλη να παρουσιάζει αυτή την εικόνα η παραλία την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Παρότι το θέμα δεν εντάχθηκε προς συζήτηση ώστε να ληφθεί και κάποια απόφαση επί της ουσίας του συζητήθηκε με τον πρόεδρο του ΔΣ να δεσμεύεται ότι θα το φέρει στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση εάν δεν «περπατήσουν» τα πράγματα βάσει της διαβεβαίωσης που έδωσε ο εργολάβος και μετέφερε ο δήμαρχος.
Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου οφείλεται τόσο στην παρατεταμένη κακοκαιρία των τελευταίων εβδομάδων, όσο και στην πρόσφατη αλλαγή τρόπου ηλεκτρονικής πληρωμής με την έκδοση νέου κωδικού που πλέον είναι απαραίτητη διαδικασία για την εκταμίευση των κονδυλίων από την κοινοπραξία “ΕΜΒΑΣΗ” που είναι και η ανάδοχος του έργου. Η διαδικασία έκδοσης κωδικού απαιτεί δύο περίπου ώρες και εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το φόρτο εργασίας που έχει πέσει σε μόλις έναν υπάλληλο (!) που είναι υπεύθυνος για όλη την Ελλάδα.
Παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν και καταστηματάρχες της παραλίας, οι οποίοι σε ήπιους τόνους εξέφρασαν την αγωνία τους για τις καθυστερήσεις στο έργο, που έχουν σοβαρό αντίκτυπο στη λειτουργία των καταστημάτων τους ενώ εκ μέρους τους μίλησε ο κ΄.Αλεξίου ζητώντας από τη δημοτική αρχή να πιέσει με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο, ώστε να δοθεί προτεραιότητα στην ολοκλήρωση του τμήματος απέναντι από τα μαγαζιά, με το δήμαρχο αλλά και τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Φιλιππάτο να διαβεβαιώνουν πως το ζήτημα έχει δρομολογηθεί ήδη προς αυτή η κατεύθυνση.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular