8E96879D7486C9127A9CE7A3BE896DAF Το Facebook παρουσίασε μικρή αύξηση στις κυβερνητικές αιτήσεις για τη λήψη και κατάργηση δεδομένων των λογαριασμών κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, σύμφωνα με την Παγκόσμια έκθεση για την κυβερνητική ζήτηση η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες που σχετίζονται με την αφαίρεση περιεχομένου.

Οι αιτήσεις για λήψη δεδομένων λογαριασμών αυξήθηκαν σε 35.051 κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, από 34.946 που ήταν το πρώτο εξάμηνο, με αιτήματα από χώρες όπως η Ινδία οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία, όπως έδειξε η έκθεση του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου του κόσμου.

Η Monika Bickert, επικεφαλής της παγκόσμιας πολιτικής διαχείρισης του Facebook σημείωσε ότι το Facebook αμφισβητεί τα αιτήματα που φαίνεται να είναι «παράλογα» ή «overbroad» και αν μια χώρα ζητά να αφαιρεθεί περιεχόμενο γιατί είναι παράνομο, το Facebook μπορεί να περιορίσει την πρόσβαση μόνο σε αυτή τη χώρα.

Η βιομηχανία της τεχνολογίας έχει ασκήσει πιέσεις για μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τις κυβερνητικές αιτήσεις στοιχείων και επιδιώκοντας έτσι να αποτινάξει τις ανησυχίες σχετικά με τη συμμετοχή της σε συγκαλυμμένα προγράμματα επιτήρησης όπως αποκάλυψε ο πρώην κατάσκοπος Έντουαρντ Σνόουντεν.
Το Facebook, η Microsoft, το Yahoo και η Google πέρυσι άρχισαν να δημοσιεύουν στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των κυβερνητικών αιτημάτων για δεδομένα που λαμβάνουν.

Το Facebook την Κυριακή ενημέρωσε επίσης την κοινότητά του για τη φύση των αναρτήσεων που δεν επιτρέπονται από την πολιτική λειτουργίας της υπηρεσίας σχετικά με τον αυτο-τραυματισμό, τις επικίνδυνες οργανώσεις, τον εκφοβισμό και την παρενόχληση, την εγκληματική δραστηριότητα, τη σεξουαλική βία και την εκμετάλλευση.

Πηγή: skai.gr