1821 vostitsaΗ έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας και συντονισμού στα ζητήματα πολιτισμού οδήγησε για ακόμη μία φορά στην διοργάνωση τριών ιδιαιτέρως ενδιαφερουσών επετειακών εκδηλώσεων, ιστορικού περιεχομένου, την ερχόμενη Δευτέρα, την «ίδια» ώρα, καθιστώντας φυσικά… ανέφικτη την παρακολούθηση τους!1. Στην εκδήλωση ”Ελπίς πατρίδος” για την 25η Μαρτίου 1821 με θέμα ”Τα προεπαναστατικά κινήματα του 1821: Σπόρος ανεξαρτησίας”, η οποία υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας θα πραγματοποιηθεί στις 7:30 μ.μ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο ”Απόλλων”.
2. Στην εκδήλωση της Ιστορικής- Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας (ΙΛΕΑ) με επίκαιρο θέμα και τίτλο «Τα Δάνεια του Αγώνα του 1821 και οι αέναες χρεώσεις της Ελλάδας», η οποία με ομιλητή τον Διδάκτορα του Παντείου Παν/μιου κ. Δημήτρη Σταθακόπουλο, θα λάβει χώρα στις 7 μ.μ. στην αίθουσα «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», της Ι. Μητροπόλεως (οδός Πολυχρονιάδη).
3. Και στην εκδήλωση «140 Χρόνια Ιστορίας και Τέχνης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου» που διοργανώνεται από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ιδίου ιερού Ναού με τη συμμετοχή του Τοπικού Συμβουλίου, του Δημοτικού Σχολείου και του εκπολιτιστικού Συλλόγου Τέμενης, στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου (πλησίον του Ναού).