INKA_GEN_OMOSP_KAT_ELLADASΑυξάνονται με δραματικό ρυθμό οι καταγγελίες σε καθημερινή βάση προς το Ινστιτούτο Καταναλωτών και από την Αχαϊα, για κάθε είδους παράβαση, στην ποιότητα προϊόντων, η οποία λόγω κρίσης και λιτότητας έχει περάσει στο περιθώριο, από μεγάλη μερίδα επιχειρήσεων.Ο Αχαιός πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης , επεσήμανε ότι όσο… δεν υπάρχει αλλαγή επί της ουσίας στην ζωή και στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών, τέτοια φαινόμενα θα παρουσιάζουν έξαρση και τα περισσότερα είναι απόλυτα αληθή, όπως προκύπτει από τοις παρεμβάσεις του Ινστιτούτου.
«Περιμένουμε και εμείς όπως ολόκληρη η κοινωνία τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης να γίνουν πράξεις, αφού η ανέχεια κλιμακώνεται και μάλιστα ο κόσμος απευθύνεται σε εμάς ακόμα και για τα ζητήματα της οικονομικής κρίσης και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει για αν επιβιώσει, να διατηρήσει στην κατοχή του το σπίτι του και να πληρώσει τους λογαριασμούς του», διευκρίνισε, σχολιάζοντας το ζήτημα των πλειστηριασμών και των δανείων, που αποτελούν βραχνά για εκατομμύρια οικογένειες.
«Η νέα κυβέρνηση περνά καθημερινά τις εξετάσεις της, με την πλειοψηφία να μην καταλαβαίνει πως ένα κόμμα που ήξερε ότι ήταν εν δυνάμει κυβερνητικό, να μην έχει προετοιμάσει όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια και μόλις ανέλαβε να τα προωθήσει στη βουλή. Πέρασε ήδη ενάμισι μήνας και ακόμα τα περισσότερα μετατίθενται για το μέλλον ή για το 2016, που φαντάζει πολύ μακρινό για την μεγαλύτερη κατηγορία χρεωμένων Ελλήνων. Δυστυχώς όμως στην παρούσα φάση ασχολείται όλη η χώρα με την εξωτερική πολιτική και αμελεί την εσωτερική, η οποία θα έπρεπε να επιταχυνθεί», τόνισε ο κ.Λεχουρίτης.
Το Ινστιτούτο απαιτεί από τους αρμόδιους υπουργούς ανάπτυξης και οικονομικών, να σκύψουν με σοβαρότητα το ταχύτερο στο μείζον ζήτημα των τιμών των προϊόντων, που καλπάζουν όταν τα έσοδα τα ατομικά και τα οικογενειακά μειώνονται με αντίστοιχη ταχύτητα.
«Αν μειωθούν πραγματικά οι τιμές, τότε δεν χρειάζεται και η αύξηση στον κατώτατο μισθό, γιατί θα υπάρχει ισοδυναμία εσόδων και εξόδων για την κάθε οικογένεια, αλλά μέχρι και σήμερα όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις έδωσαν φρούδες ελπίδες και δεν κατάφεραν, γιατί δεν ήθελαν να τα βάλλουν και τα συμφέροντα, απαιτώντας με νόμους τις μειώσεις των αγαθών, προς όφελος του λαού. Όλοι εργάστηκαν για την τσέπη τους και για την παραμονή τους στην κυβέρνηση, μη θέλοντας να δουν πως ζει η κοινωνία. Έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό και ζητούσαν από τους πολίτες να θυσιαστούν. Δεν πάταξαν την φοροδιαφυγή, όπως είχαν υποσχεθεί και καλούν και πάλι το λαό στο ρόλο του ελεγκτή, όταν τα εκατομμύρια της φοροδιαφυγής ελέγχονται από τους μεγάλους.
Έχουμε μία κυβέρνηση 40 ημερών, από την οποία όλοι μας περιμένουμε πολλά γιατί μας έταξε ότι είναι η μοναδική μας ελπίδα και μπορεί να αναβαθμίσει την ζωή και το μέλλον μας και τώρα δεν έχουμε χρόνο να της δώσουμε», κατέληξε ο Γιώργος Λεχουρίτης, εν μέσω πληθώρας καταγγελιών το πρώτο τρίμηνο του 2015.