panagopoulos dimarxos«Γνωριμία» με τα αιτήματα της Αιγιάλειας είχε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος που ήταν το πρώτο στέλεχος της νέας κυβέρνησης που δέχθηκε τον δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο στο πλαίσιο των συναντήσεων που προγραμματίζει η δημοτική αρχή με τη νέα κυβέρνηση.Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Δημήτρη Καλαμίδα ο Θ.Παναγόπουλος πέρασε το κατώφλι του υπουργείου στις 3.00 το μεσημέρι για προγραμματισμένη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης θέτοντας επί τάπητος ζητήματα που θεωρούνται επείγοντα για τη λειτουργία του Δήμου.
Κατ’αρχάς, ζητήθηκε να μην επιστραφούν στο Κράτος τα 1,844 εκ. ευρώ που αποτελούν υπόλοιπο από την ενίσχυση που κατέβαλε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου. Τα χρήματα αυτά δεν απορροφήθηκαν, έγινε κανονική εγγραφή τους στον προϋπολογισμό του 2015 και το Δημόσιο τα ζητά τώρα…πίσω, δημιουργώντας προβλήματα στα οικονομικά του Δήμου. Επίσης, ζητήθηκε επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης 27 ατόμων που θα καλύψουν πρόσκαιρες ανάγκες του Δήμου Αιγιαλείας μετά την κήρυξή του ως σεισμόπληκτου, καθώς η διαδικασία “πάγωσε” λόγω εκλογών.
Τέλος, τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της επίσπευσης της απόδοσης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τις ανάγκες του σεισμόπληκτου Δήμου.
Μετά το ραντεβού με τον κ. Κατρούγκαλο, δήμαρχος και αντιδήμαρχος συναντήθηκαν και με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Πουλάκη, ο οποίος επίσης είδε θετικά τα αιτήματα εκ μέρους της Αιγιάλειας. Παράλληλα, ο κ. Παναγόπουλος μετά από διάφορες επαφές του, θα έχει σύντομα ραντεβού και με τον ίδιο τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βούτση, ώστε να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στο Δήμο και που “ζητούν” υπουργική παρέμβαση για την επίλυσή τους.