KATOIKIA TRAPEZAΠροστατεύεται τελικά ή όχι η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμών τραπεζών και δημοσίου, που ανακοίνωσε η νέα κυβέρνηση;
Χθες Τετάρτη, υπήρξε Αιγιώτης επιχειρηματίας, που κινδύνευε το σπίτι του, με τα μέλη του κινήματος, «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», να τρέχουν για να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό προκειμένου να δοθεί στον δανειολήπτη προσωρινή ανάσα.
Στην Πάτρα, οι πλειστηριασμοί στο σύνολό τους, αφορούσαν διαμάχες μεταξύ ιδιωτών, με τον πρόεδρο του συλλόγου «ανέργων-ανασφάλιστων και επισφαλώς εργαζομένων Πάτρας», Γιώργο Μητράκη, να εκφράζει στον «Ημ» την απορία του για το αν πρόκειται για οπισθοχώρηση των τραπεζών, ή τυχαίο περιστατικό.
Ο κ.Μητράκης επεσήμανε επίσης, ότι «κάθε Τετάρτη, μέχρι η κυβερνητική εξαγγελία για τρίμηνο πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, περάσει με νομοθετική ρύθμιση, εμείς θα βρισκόμαστε στο Ειρηνοδικείο και θα αποτρέπουμε την οικονομική καταστροφή και την έξωση δανειοληπτών, που οι τελευταίες κυβερνήσεις οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού. Είμαστε μαζί σαν μία γροθιά στο κίνημα διάσωσης των περιουσιών μας από το κράτος και τα οικονομικά συμφέροντα των κυκλωμάτων, που προσπαθούν με όλα τα μέσα να κερδίσουν στην πλάτη βιοπαλαιστών, που χτυπήθηκαν ανελέητα από την οικονομική λιτότητα στην οποία μας υποχρέωσαν να ζήσουμε».
Από την άλλη πλευρά η Ένωση Καταναλωτών Αχαΐας, εμμένει στο αίτημά της για τρίχρονη προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς όπως τονίσει το μέλος της Τάσος Νικολαδάκης, «η τρίμηνη παράταση που προανήγγειλε ο υπουργός δεν είναι ούτε σταγόνα στον ωκεανό.»