FARMAKEIOΔύο Φαρμακοποιοί της Πάτρας, εξετάζονται εξονυχιστικά από το ΣΔΟΕ, που προχώρησε στην δήμευση των καταθέσεων τους, τις οποίες δεν μπορούν στην παρούσα φάση να δικαιολογήσουν από τα εισοδήματά τους.
Ο ένας φαρμακοποιός εμφανίζει καταθέσεις 10 εκατ. από το 2000 μέχρι το 2015, ενώ από τα δηλωθέντα εισοδήματα δικαιολογεί μόνο 1,3 εκατ
Ο δεύτερος που ταυτόχρονα ασχολείται και με ναυτιλιακές επιχειρήσεις, φέρετια να έχει καταθέσεις 50 εκατ., ενώ από τα δηλωθέντα εισοδήματά του δικαιολογούνται μόνο τα 17 εκατ.
Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από CD με στοιχεία 3.500 μεγαλοκαταθετών και επενδυτών (γνωστά ως «οι λίστες Νικολούδη»), καθώς ήταν πρόσωπα που είχε εντοπίσει ο σημερινός υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, με την προηγούμενη ιδιότητά του ως προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Τα συγκεκριμένα CD κατ’ εντολή του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, παραδόθηκαν και μελετώνται από τους οι οικονομικούς εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρη, που έχουν εντοπίσει 50 μεγαλοκαταθέτες, ως ελεγχόμενοι για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Δεσμεύτηκαν μέχρι τώρα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους περίπου 404 εκατομμύρια ευρώ, για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι υπερβαίνουν τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν ακίνητα και τραπεζικές θυρίδες.
Είναι χαρακτηριστικό τέλος ότι 17 από αυτούς δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν ποσά εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς τους, με αποτέλεσμα να έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου