polytexneio-carotoneΣαββατο 14 Φεβρουαρίου Αγιου Βαλεντινου στο Πολυτεχνειο live ο “επαναστάτης” βάσκος , τραγουδιστής της ζωής και του έρωτα TONINO CAROTONE με την μπάντα του !

Μαζί τους η ξεχωριστή Piluka Aranguren

Ένα ακουστικό σχήμα που έχει άλλη γοητεία. Το μόνο που δεν αλλάζει είναι η τρέλα και η ενέργεια του Tonino!

προπώληση στo art cafe bar και το δισκοπωλειο ΚΡΙΟΣ
10 ευρώ
τιμή εισιτηρίου στην πόρτα 15 ευρώ.
support band – serenatas progect

-TONINO CAROTONE
Το όνομά του ηχεί ιταλικό.Αλλά ο ίδιος είναι Βάσκος. Ο αγαπημένος μας και πάντα χειμαρρώδης Ισπανός Tonino Carotone επιστρέφει με την μπάντα του σε ένα απόλυτα διεγερτικό live show το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στον φιλόξενο χώρο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.
Λατρεύει το ιταλικό τραγούδι αλλά στην Ιταλία ταξίδεψε για πρώτη φορά σχετικά μεγάλος, μόλις το 1995 και μάλιστα προκειμένου να αποφύγει τη στρατιωτική θητεία! Η μουσική του και το old-school ντύσιμό του θυμίζει νεαρό με βέσπα στους δρόμους της Νάπολι πίσω στα fifties, αλλά ο ίδιος ξεκίνησε από punk συγκροτήματα.
To πραγματικό όνομα του Tonino Carotone είναι Antonio de la Cuesta και γεννήθηκε το 1970 στο Burgos της Ισπανίας. Το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής και εφηβικής του ηλικίας το πέρασε στην Παμπλόνα. Οι μουσικές του αναφορές στην ιταλική pop τραγουδοποιία και δη στον Renato Carosone είναι τόσο έντονες, που μέχρι και το όνομά του είναι σχετικό. Συγκρίνοντάς το με αυτό του Ιταλού τροβαδούρου διαπιστώνει κανείς εύκολα από πού εμπνεύστηκε το καλλιτεχνικό του όνομα ο Tonino.
Αν και ξεκίνησε παίζοντας σε punk rock συγκροτήματα, στη συνέχεια εξελίχθηκε αλλιώς, και η επιτυχία στην Ιταλία ήρθε το 2000, με το single “Me cago en el amor”, από το ντεμπούτο του άλμπουμ, “Mondo Difficile”, που στη συνέχεια γνώρισε επιτυχία και στην Ελλάδα.
Το 2003 o Carotone κυκλοφόρησε ένα ακόμη άλμπουμ εμπνευσμένο από την ιταλική μουσική, το “Senza Ritorno”.
Ο ήχος του Tonino Carotone αποτελεί στην ουσία ένα πάντρεμα της σύγχρονης λαϊκής μουσικής του δρόμου, με έντονη την επιρροή της Ιταλίας αλλά και αναφορές σε άλλους ethnic και world ήχους, κι όλα αυτά μπολιασμένα πάντα με το χιούμορ και την έντονη ευαισθησία ενός πολίτη του κόσμου.
Αυτή τη φορά στις 07 / 02 η φανταστική τετράδα του Tonino Carotone, Piluka Aranguren στα φωνικά, Ander Percaz κιθάρα και Alex Tatnel τρομπέτα πρόκειται να μας οδηγήσει σε ένα μουσικό ταξίδι τόσο στα τραγούδια του Tonino, όσο και στις διασκευές άλλων κομματιών που ο ίδιος αγαπά να ερμηνεύει.