krymmenos2015Με κέφι και αποκριάτικο ενθουσιασμό ξεκινά το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού που οργανώνουν από κοινού η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας και το 4ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αιγίου, παρουσιάζοντας μια ξεκαρδιστική αλλά και διδακτική περιπέτεια που θα ξεδιπλωθεί σε όλη την πόλη. Πρωταγωνιστής του φετινού παιχνιδιού είναι ο Scooby Doo με την ομάδα του, που καλούνται να λύσουν το μεγάλο μυστήριο με την ύπαρξη ενός θησαυρού απροσδιόριστης αξίας που βρίσκεται καλά κρυμμένος μέσα στην πόλη. Ο Scooby Doo ζητά τη βοήθεια των ομάδων, που θα συμμετάσχουν έχοντας χωριστεί σε διάφορα κράτη του κόσμου.

Το ραντεβού των ομάδων που συμμετέχουν στο παιχνίδι έχει οριστεί για το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων Αιγίου, ώστε σ’αυτή την πρώτη συνάντηση να παραδοθούν τα στοιχεία για τα πρώτα δύο στάδια του παιχνιδιού. Εκεί οι ομάδες θα παραλάβουν τους σάκους και τους χάρτες από τον Scooby Doo και τους συνεργάτες του, ενώ θα δοθούν και τα πρώτα στοιχεία για το παιχνίδι. Θα ακολουθήσουν άλλες τρεις συναντήσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, το τριήμερο από Παρασκευή 13 έως Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, οπότε και θα αναδειχθεί η νικήτρια ομάδα.

Όπως υπογραμμίζουν οι διοργανωτές, στόχος του παιχνιδιού είναι η διασκέδαση, η ανάπτυξη φιλίας μεταξύ των ομάδων, η γνωριμία με την πόλη, η καλλιέργεια του πνεύματος μέσα από την ομαδική εργασία και η ενίσχυση σχέσης γονέα-παιδιού.

Στο κυνήγι του θησαυρού λαμβάνουν μέρος μαθητές από Γ’Δημοτικού μέχρι Γ’ Λυκείου, καθώς και ενήλικες για πρώτη φορά φέτος. Ο μέγιστος αριθμός των μελών μιας ομάδας δεν υπερβαίνει τα 10 άτομα και οι ενήλικες -αν υπάρχουν στην ομάδα- πρέπει να είναι λιγότεροι ή ισόποσοι με τα παιδιά. Οι ομάδες μεταμφιέζονται εξ’ ολοκλήρου ή διαλέγουν ένα αξεσουάρ της χώρας που έχουν επιλέξει.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η συνάντηση θα γίνει την ίδια μέρα και ώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης” (Παλαιό Νοσοκομείο).