16.8 C
Aigio
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΑστυνομικάΕπιτυχία της ΕΛΑΣ με συλλήψεις για δύο διαφορετικές περιπτώσεις παιδικής πορνογραφίας σε...

Επιτυχία της ΕΛΑΣ με συλλήψεις για δύο διαφορετικές περιπτώσεις παιδικής πορνογραφίας σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη

paidiki pcΤο δρόμο για τις φυλακές, πήρε μετά την απολογία του 55χρονος, που στις 17 Ιανουαρίου συνελήφθη στην Πάτρα, για κατοχή σκληρού πορνογραφικού υλικού και αρχικά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Ωστόσο παρέμεινε κρατούμενος αφού είχε σε εκκρεμότητα ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων, για παρόμοια αδικήματα, οπότε και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Τρικάλων, που αποφάσισε την προφυλάκισή του.
Σε δηλώσεις του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, έκανε λόγο για μία πολύ σοβαρή περίπτωση, που εξαρθρώθηκε.
Η σύλληψή του στην Πάτρα, ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας, της Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με το Κέντρο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Τελωνείου των Η.Π.Α (ICE) και αφού είχε προηγηθεί έγγραφο από το Κέντρο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Τελωνείου των Η.Π.Α. (ICE), ότι ο 55χρονος, άλλαξε την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του και απέστειλε σε τρίτους, τριάντα εννέα (39) φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.
Σε έρευνα που έγινε στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχε στην κατοχή του στην Πάτρα, ανευρέθηκαν (12.031) αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων, συνολικού μεγέθους που ξεπερνά τα 3,5 Gigabyte αποθηκευτικού χώρου, ενώ τα στοιχεία των υπολογιστών του στα Τρίκαλα, παραδόθηκαν για περαιτέρω εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια, της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
-Την ίδια ώρα σοκάρει το πανελλήνιο φρικιαστική αποκάλυψη μιας δυσάρεστης πρωτιάς για την Ελλάδα, με την σύλληψη του πρώτου Έλληνα που συμμετείχε σε… σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Πρόκειται για έναν 24χρονο σπουδαστή πληροφορικής από τη Θεσσαλονίκη, παιδεραστή, ο οποίος ασέλγησε σε βάρος ενός αγοριού, μόλις 10 ετών, καταγράφοντας μάλιστα τον βιασμό σε κάμερα και ελέγχεται ακόμη για το βιασμό ενός 4χρονου παιδιού.
Ο 24χρονος συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη έπειτα από πολύμηνες έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού για αν καλύψει τα ηλεκτρονικά του ίχνη, «έκλεβε» wi-fi από το γείτονα, με αποτέλεσμα να μπερδεύει τις έρευνες της αστυνομίας.
Τελικά εντοπίστηκε και διαπιστώθηκε ότι ήταν ο διαχειριστής λογαριασμού σε πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων (peer to peer ) του διαδικτύου και κατείχε φάκελο με κωδικό πρόσβασης, ο οποίος ήταν πρόσφορος για διαμοιρασμό.
Στο φάκελο αυτό εμπεριέχονταν άλλοι 11 υποφάκελοι με χιλιάδες αρχεία -φωτογραφίες και βίντεο- πορνογραφίας ανηλίκων.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένας σκληρός δίσκος και ένα κινητό τηλέφωνο.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular