cinema-asterixΜε τις ταινίες “Αστερίξ: Η κατοικία των θεών” και “Από έρωτα”, συνεχίζονται οι προβολές στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλωνα” Αιγίου από την Πέμπτη 8 έως την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου και μάλιστα σε ψηφιακή προβολή, μιας και έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία η νέα ψηφιακή κινηματογραφική μηχανή της αίθουσας.

• Προβολή 6.30-8.00 “Αστερίξ: Η κατοικία των θεών” (Asterix: Le domain des dieux) ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ: Ο Καίσαρας εκπονεί ένα διαφορετικό σχέδιο υποδούλωσης των πεισματάρηδων Γαλάτων. Η ανέγερση της κατοικίας των θεών, ενός συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών, φέρνει στην περιοχή δεκάδες Ρωμαίους πολίτες κι έναν παμπόνηρο Συγκλητικό, οι οποίοι αρχίζουν με κόλπα αλλά και τη μικροαστική συμπεριφορά τους, να παρασύρουν τους αφελείς χωριάτες στους πειρασμούς της χλιδής και του εύκολου πλουτισμού.
Σκηνοθεσία: Λουί Κλισί
Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά

cinema-apoerota• Προβολές 8.00-10.00 και 10.00-12.00 “Από έρωτα”

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ: Ο Αντώνης είναι ακόμη ένας ήρωας στα πρόθυρα υπαρξιακής κρίσης και αναζητά διέξοδο στη ζωηρή φαντασία του. Έτσι δύο μέρες προτού παντρευτεί τη Νατάσα, μια Μολδαβή νοσηλεύτρια, δέχεται την ξαφνική επίσκεψη της Άννας. Μιας γυναίκας που υπήρξε ο μεγάλος του έρωτας και τον αναγκάζει να επιστρέψει διαρκώς στο παρελθόν, αναθεωρώντας έτσι ολόκληρη τη ζωή του. Τι όμως απ’ όλα όσα σκέφτεται και ζει είναι αληθινό; Πόσο ωφέλιμο ειναι για τον ίδιο να συμμορφωθεί κοινωνικά, να ξεχάσει και να προχωρήσει μπροστά;
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης
Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Παναγιώτα Βλαντή, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιάννος Περλέγκας, Μάρθα Καραγιάννη.