Αλ. Τσίπρας στην ΠάτραΚαθαρή και ισχυρή εντολή διακυβέρνησης, «μια μεγάλη και ευρεία νίκη» όπως είπε, ζήτησε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη του κόμματός του την Κυριακή, λέγοντας ότι «απέχουμε μόλις μισό βήμα από την αυτοδυναμία» και ζήτησε «να μην πάει καμία ψήφος χαμένη».
«Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, ψηφίστε την Κυριακή για τη δική σας αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Βρίσκομαι για δεύτερη φορά σε τρεις μέρες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που συνοψίζει τη χρεοκοπία του παλαιού καθεστώτος. Όπως και του αναπτυξιακού μοντέλου που επέβαλαν. Μια Περιφέρεια με ιδιαίτερους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους και υποδομές έχει σχεδόν το ⅓ του εργατικού δυναμικού της άνεργο. Είναι η δεύτερη φτωχότερη στην Ελλάδα. Η αποβιομηχάνιση της Πάτρας την έχει μετατρέψει από πόλη της εργασίας σε εστία ανεργίας και ιδιαίτερα των νέων.
Πράγματι η Αχαϊα έχει βιώσει τη ραγδαία αποβιομηχάνιση πολύ πριν από τα Μνημόνια. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, που απαξίωσε εργαζομένους, με ιδιαίτερη εμπειρία και τεχνογνωσία σε συγκεκριμένους κλάδους παραγωγής. Τα κλειστά μαγαζιά στο κέντρο και τις συνοικίες της είναι η απόδειξη του παραγωγικού και οικονομικού μαρασμού της. Γι’ αυτό η παραγωγική ανασυγκρότηση πρέπει να ξεκινήσει από εδώ. Για να ξανακάνουμε την Αχαΐα συνώνυμη με την παραγωγή!» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας
Αναφερόμενος στην Πάτρα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κεφαλαιώδους σημασίας για την ανάπτυξη αυτής της πόλης είναι η απόδοση στους πολίτες και στο Δήμο της παραλιακής της ζώνης. Μετατρέπουμε σε οριστική την προσωρινή παραχώρησή της στο Δήμο Πατρέων. Αυτή η πολύτιμη, δημόσια περιουσία της πόλης δεν θα εκποιηθεί από κανένα ΤΑΙΠΕΔ – το οποίο, έτσι κι αλλιώς, από τη Δευτέρα μετράει μέρες.
Σε συνεργασία με το Δήμο και με τους φορείς της πόλης και με αφετηρία τις κατευθύνσεις του «παγωμένου» Ρυθμιστικού Σχεδίου της Πάτρας που θα ενεργοποιηθεί, του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, αλλά και σύμφωνα με τις προτάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών, θα εξασφαλιστεί η οργανική σύνδεση του συνόλου της παραλιακής ζώνης με την πόλη – όχι μόνο των 3,5 χλμ της προσωρινής παραχώρησης – θα εξασφαλισθεί η ανάδειξη της διαχρονικής φυσιογνωμίας της.
Θάλασσα, παραλιακό μέτωπο και Πάτρα δεν πάνε ξεχωριστά. Η Πάτρα δεν μπορεί να έχει γυρισμένη την πλάτη στο παραλιακό της μέτωπο».10340137_927341327284150_963480493466056732_n (1)