80B77337817FA9A7C3FDA23B180778F3Σφίγγει ο κλοιός της Αντιτρομοκρατικής για τα μέλη των «Πυρήνων» και τους συνεργούς του Χριστόδουλου Ξηρού και χθες εντοπίστηκαν στην Καλαμάτα όπου και συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της ΕΛΑΣ δύο ακόμα μέλη που θεωρούνταν από τους στενούς συνεργάτες του Ξηρού. Εκείνη που ακόμα …αντιστέκεται σθεναρά και παραμένει άφαντη είναι η 22χρονη Αιγιώτισσα που θεωρείται από τις διωκτικές αρχές στην κυριολεξία πρόσωπο «κλειδί».
Η Αντιτρομοκρατική ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην Κουνινά, τόπο καταγωγής της «μικρής» αφού θεωρεί ότι το κορίτσι από το Αίγιο –εάν δεν βρίσκεται κάπου κρυμμένο στην περιοχή- θα κάνει το …μοιραίο λάθος να επικοινωνήσει με την οικογένειά της ή ενδεχομένως με «σύνδεσμο» στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό δεν υπάρχει «λινό» και μαντρί που να μην έχει «ξεσκονιστεί» από την Αντιτρομοκρατική σε όλη την Κουνινά με τους κατοίκους της περιοχής να παρακολουθούν με σκεπτικισμό και τρόμο τις «επιχειρήσεις» που διεξάγονται δίπλα τους από την ΕΛΑΣ, αφού μπορεί η περιοχή να χαρακτηρίζεται από τους ντόπιους «μικρή Μόσχα» όμως είναι σαφές ότι τα Αριστερά φρονήματα και το ανήσυχο πνεύμα των Κουνινιωτών απέχουν πολύ… από την Τρομοκρατία.

Σε εξέλιξη έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε Κολωνό και Γλυφάδα
Την ίδια ώρα οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιούν έρευνες σε περιοχές της Αττικής όπου βρίσκονται τα σπίτια των δύο αντρών (έναν 37χρονο Αλβανό και έναν 54χρονο Έλληνα) που συνελήφθησαν χθες. Συγκεκριμένα το σπίτι του Αλβανού βρίσκεται στον Κολωνό και το σπίτι του Έλληνα που είναι απότακτος αστυνομικός βρίσκεται στην Γλυφάδα. Παράλληλα πραγματοποιείται και έρευνα στο χωριό Χοτάσια στην Μάνη όπου βρίσκεται το πατρικό σπίτι του 54χρονου απότακτου αστυνομικού.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο 37χρονος Αλβανός νοίκιασε το σπίτι στην Ανάβυσσο κατ΄εντολή των Πυρήνων της Φωτιάς. Επίσης, η γιάφκα στην Ανάβυσσο ήταν «ντυμένη» με προστατευτικά πανιά (καμουφλάζ) έτσι ώστε να μην γίνονται αντιληπτές οι κινήσεις του Χριστόδουλου Ξηρού και των συνεργών του από τυχόν περαστικούς.
Οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν τις έρευνες στο χωριό Χοτάσια που εντοπίζεται το πατρικό του 54χρονου απότακτου αστυνομικού ερευνούν πηγάδια παραγωγής αλατιού για τυχόν νέα ευρήματα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο απότακτος αστυνομικός στην κατάθεση του που έδωσε στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής αρνείται όλες τις κατηγορίες. Παράλληλα ο Αλβανός συλληφθείς ισχυρίζεται ότι είναι χρήστης ναρκωτικών και έκανε ότι του ζητούσε ο Χ. Ξηρός για να εξασφαλίσει τη δόση του.
Δύο μάρτυρες αναγνώρισαν τον Αλβανό συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού
Τον φερόμενο ως συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού, Αλβανό Hary Κoka ως τον άνθρωπο που έδινε το ενοίκιο για το σπίτι στην Ανάβυσσο, φέρεται επίσης ότι αναγνώρισε με απόλυτη βεβαιότητα κάτοικος της περιοχής.
*Οι δύο άντρες συνελήφθησαν αργά το βράδυ της Τρίτης σε χωριό της Καλαμάτας όπου κατέφυγαν μετά τη σύλληψη του Ξηρού. Ο Αλβανός είναι ο νεαρός που εμφανιζόταν ως Υπαξιωματικός του Ναυτικού και συστηνόταν ως «Θεοχάρης Χρυσάκης». Ο 37χρονος νοίκιασε με πλαστή ταυτότητα το σπίτι και απέφυγε να κάνει μισθωτήριο. Σύστησε δε τον Ξηρό στον ιδιοκτήτη, ως «κύριο Νίκο», ο οποίος θα φρόντιζε το σπίτι και τον κήπο.
Σχετικά με τον 54χρονο Έλληνα, πρόκειται για απότακτο αστυνομικό, ο οποίος πριν από 12 χρόνια είχε συλληφθεί για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, ενώ εμπλέκεται και σε μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίου τσιγάρων και όπλων.
Οι δύο άνδρες ζήτησαν και έλαβαν από τον εφέτη ειδικό ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν αύριο Παρασκευή. Κατηγορούνται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων που αφορούν στα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών και όπλων κ.ά. Βαρύνονται επίσης με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.