epilogos14Η πολιτιστική έκδοση «ΕΠΙΛΟΓΟΣ» (μοναδική ετήσια) συμπληρώνει φέτος 23 χρόνια συνεχούς παρουσίας και κυκλοφορεί με τον καλύτερο, ίσως, τόμο στην ιστορία της, καταγράφοντας όπως πάντα τα ετήσια δρώμενα της χώρας σε όλους τους τομείς του Πολιτισμού. Η φετινή έκδοση παρουσιάζεται την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα “Δημήτρης Μητρόπουλος” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Δύο από τους σημαντικότερους εκφραστές του Πολιτισμού μας θα τιμηθούν ,μέσα στο πλαίσιο της παρουσίασης της φετινής έκδοσης «ΕΠΙΛΟΓΟΣ 2014» ,οι οποίοι με το έργο τους ανέδειξαν την Τέχνη τους αλλά και το ελληνικό πνεύμα παγκοσμίως: ο Νίκος Κούνδουρος κορυφαίος και πολυβραβευμένος σκηνοθέτης του κινηματογράφου και η σπουδαία τραγουδίστρια και μοναδική ερμηνεύτρια των έργων του Μίκη Θεοδωράκη Μαρία Φαραντούρη.
Στον “ΕΠΙΛΟΓΟ” για πρώτη φορά φέτος, θα φιλοξενείται ειδική καταχώρηση του Δήμου Αιγιαλείας με δύο ξεχωριστές ενότητες: “Δήμος Αιγιαλείας – Ποιοι είμαστε” και “Αιγιάλεια – Πολιτιστικός προορισμός”, όπου καταγράφονται όσα ήδη γίνονται και παρουσιάζεται συνοπτικά η νέα αντίληψη του Δήμου Αιγιαλείας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) για εξωστρέφεια, συνεργασίες πανελλήνιου βεληνεκούς με κορυφαίους πολιτιστικούς φορείς (όπως το Μέγαρο Μουσικής και η Εθνική Λυρική Σκηνή) και η ανάδειξη, με σύγχρονη ματιά, των πολύπλευρων δυνατοτήτων της περιοχής μας. Με τη συμμετοχή στον “Επίλογο”, ο Δήμος Αιγιαλείας γνωστοποιεί στον κόσμο των γραμμάτων και των τεχνών το νέο πολιτιστικό όραμα της περιοχής μας.
Την εκδήλωση προλογίζουν ο συγγραφέας και σύμβουλος της έκδοσης Κ. Γεωργουσόπουλος, ο διευθυντής της έκδοσης Τ. Βλαστός και ο αρχισυντάκτης της, δημοσιογράφος Γ.Ν. Μπασκόζος ενώ για το έργο των τιμωμένων θα μιλήσουν επιφανείς προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών. Παρουσιάζει ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός.