polytexneio-amarthmaΜετά την εξαιρετική επιτυχία που έχει σημειώσει η περίφημη αυτή παραστάση σε όλη την Ελλάδα, φιλοξενείται για 2 μόνο ημέρες στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ του Αιγίου , το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 9 και μισή το βράδυ.
Το Αμάρτημα της Μητρός μου του Γεωργίου Βιζυηνού αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα της ελληνικής πεζογραφίας αλλά κι ένα σπάνιο κείμενο για την παγκόσμια λογοτεχνία, από το οποίο εμπνεύστηκε για ακόμα μια φoρά ο σπουδαίος σκηνοθέτης του θεάτρου και του κινηματογράφου Δήμος Αβδελιώδης.
Παράλληλα να σημειωθεί πως προγραμματίζονται παραστάσεις για σχολεία της Β’/θμιας εκπαίδευσης στο Θέατρο, μια και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να έλθουν σε επαφή με την γεμάτη εικόνες και ένταση γλώσσα του Βιζυηνού.
«Ο Γεώργιος Βιζυηνός επιζητά, σ’ αυτό το αριστουργηματικό έργο, την αμοιβαία κατανόηση και συγχώρεση από τη μητέρα του, αποκαλύπτοντας ο ίδιος την πιο βαθιά του πληγή. Πρόκειται για μια τραγικού χαρακτήρα εξομολόγηση που, ξεπερνώντας τις συμπληγάδες της ηθογραφίας και της ηθικογραφίας, γίνεται λόγος δημόσιος και λυτρωτικός, με το πνεύμα ενός πολύ μεγάλου συγγραφέα.
Ενός πνεύματος, που έχει αφομοιώσει μέσα σε όλο το πεζογραφικό του έργο, τα στοιχεία ενός ζωντανού και πηγαίου λαϊκού πολιτισμού που εμπεριέχει τις δυνάμεις της ζωής και της πίστης να υπερνικούν τις δυνάμεις του θανάτου και της φθοράς» αναφέρει ο Δήμος Αβδελιώδης
Σχετικά με τις παραστάσεις:
Ημερομηνίες :
Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014
Ώρα: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 12€ & 10€
Διάρκεια παράστασης: 60′