xrysoxoidisΘέμα ωρών είναι πλέον, όπως ήδη έχει γράψει ο «Ημ» η έκδοση με όλες τις σχετικές υπουργικές υπογραφές, της ΚΥΑ που θα χαρακτηρίζει το Δήμο Αιγιαλείας ως σεισμόπληκτη περιοχή, σε όλη την έκταση των 6 Δημοτικών του Ενοτήτων. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε στο δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλο ο ίδιος ο Υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη συνάντησή τους στο υπουργικό γραφείο χθες Τρίτη το πρωί.Μιλώντας στον «Ημ» ο Θ.Παναγόπουλος μετά το πέρας της συνάντησης που κράτησε περισσότερο από μια ώρα παρουσιαστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνομιλία του με τον υπουργό, τονίζοντας πως τα οφέλη για τους σεισμόπληκτους συμπολίτες θα φέρουν ανακούφιση σ’αυτή τη δύσκολη στιγμή για την τοπική κοινωνία.
Με την κήρυξη του Δήμου ως σεισμόπληκτου, κατ’αρχάς αναμένεται να ισχύσουν τα ίδια μέτρα σχετικά με το ποσοστό της κρατικής αρωγής και αντίστοιχα του ποσοστού των δανειοδοτήσεων μέσω τράπεζας, για την επισκευή των ζημιών στα κτίρια. Κατά δεύτερον, η εξέλιξη μπορεί να είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να προχωρήσουν στην Αιγιάλεια έργα υποδομών (όπως ύδρευσης, οδοποιίας κ.α.) αρκεί να “τρέξουν” σωστά και επίμονα οι διαδικασίες διεκδίκησης εκ μέρους της δημοτικής αρχής -και εφόσον βεβαίως υπάρχει και η ανάλογη πολιτική βούληση εκ μέρους των επιτελείων στα εμπλεκόμενα υπουργεία
Το «ραντεβού» με τον Υπουργό ανανεώθηκε για αμέσως μετά την ολοκλήρωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας με τις υπογραφές στην ΚΥΑ και τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ.
Στο συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Έργων κ. Δημήτρης Φιλιππάτος και Ανάπτυξης κ. Βασίλης Χριστόπουλος, αλλά και ο επερχόμενος Γ.Γ. του Δήμου Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.

(ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΗΝ ΑΧΑΙΑΣ)