AXAIKH TRAPEZAH ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση της Αχαϊκής Τράπεζας αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Ιανουαρίου. Το προανακριτικό έργο με τις καταθέσεις εννέα μελών του πρώην ΔΣ του συλλόγου μεριδιούχων που έχουν καταθέσει τέσσερις μηνύσεις για το θέμα,ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη.
Με την περάτωση αυτής της διαδικασίας, ξεκινά ένα δεύτερο στάδιο, στο οποίο θα κλητευθούν μέλη της Διοίκησης της Αχαϊκής καθώς και διευθυντικά στελέχη να δώσουν επιπρόσθετες εξηγήσεις σε όσα τους καταμαρτυρούν οι μηνυτές.
Υπενθυμίζουμε ότι το μεγάλο σοκ που υπέστησαν οι μεριδιούχοι ήταν η απώλεια του συνόλου των χρημάτων τους, που είχαν τοποθετηθεί σε μερίδες της Τράπεζας! Παράλληλα καταγγέλλουν ότι σε πολλές περιπτώσεις ελάμβαναν δάνεια με την Τράπεζα να παρακρατά ποσά για αγορές νέων μερίδων, χωρίς όμως την δική τους συναίνεση.
Μηνύσεις έχουν επίσης υποβληθεί για κακές δανειοδοτήσεις, μάλιστα αναφέρονται συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ακόμα έχει καταγγελθεί η προνομιακή δανειοδότηση μελών του ΔΣ.
Για όλα τα παραπάνω έχει τοποθετηθεί η τότε διοίκηση της Αχαϊκής και προσωπικά ο πρόεδρος της κ. Ε. Φλωράτος. Σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί, δεν δόθηκε ποτέ κανένα δάνειο χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις , μάλιστα το σύνολο των εξασφαλίσεων υπερείχε κατά πολύ του συνολικού ποσού των δανείων.