EKAMEΣτα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 10ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Ειδικού Σχολείου Αιγίου, πέρασαν μια εβδομάδα συν-εργασίας και συν-δημιουργίας. Καθότι το 10ο Δημοτικό Σχολείο έχει το προνόμιο να συστεγάζεται με το Ειδικό Σχολείο την εβδομάδα που πέρασε μαθητές και εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων είχαν κοινά διαλείμματα, κοινή πρωινή προσευχή, έπαιξαν κουκλοθέατρο, έφτιαξαν αφίσες, εφημερίδα αγάπης, ζωγράφισαν και τραγούδησαν μαζί και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα Ειδικής Αγωγής.
Επίσης οι μαθητές έμαθαν και τραγούδησαν στη νοηματική γλώσσα με τη βοήθεια της δασκάλας της παράλληλης στήριξης κ. Χ. Μπέττα, το τραγούδι του Ειδικού Σχολείου Κωφών Πάτρας «Μήνυμα Ζωής».
Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου σαν επιστέγασμα των εκδηλώσεων όλης της εβδομάδας παράδωσαν πλαστικά καπάκια, που μάζευαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς, για αγορά αναπηρικού αμαξιδίου στον Πρόεδρο του ΕΚΑΜΕ Αιγίου κ. Στεφανίδη.
Τα χαμόγελα ήταν αμοιβαία. Παιδικά χεράκια ενώθηκαν κι έδωσαν μηνύματα αγάπης, αποδοχής ,συνεργασίας, αλληλεγγύης, συμπάθειας, αλληλοσεβασμού για ένα σχολείο που έχει τις πόρτες του ανοιχτές στην κοινωνία.