sxolikh aithousaΓύρω από τις ανάγκες Δήμων της Αχαίας ως προς τις σχολικές μονάδες συζήτησαν κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Αίγιο ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος με τον Αντιπρόεδρο των “Κτιριακών Υποδομών Α.Ε” του Υπουργείου Υποδομών κ. Ανδρέα Αθανασόπουλο, στεκόμενοι κυρίως σε θεματα που αφορούν επιπλέον αίθουσες, εξοπλισμό και έργα υποδομής
Μετά από καταγραφή αιτημάτων δημοτικών αρχών του νομού, διεκδίκηση αυτών και διαρκή επικοινωνία του Πολιτευτή με τον αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα,προέκυψαν ήδη τα πρώτα θετικά δείγματα για την σχολική στέγη και τη λειτουργικότητα των σχολείων.
Για τον Δήμο Πατρέων, θα καταβληθεί προσπάθεια μέσα στο προσεχές δίμηνο ν’αποσταλούν (2) Προκάτ Αίθουσες Διδασκαλίας για σχολικές μονάδες που εμφανίζουν έλλειψη χώρων,με προγραμματισμό επιπλέον (2) μεταγενέστερα,κάτι που επιχειρεί και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Περιφέρειας σε συνεργασία με τις “ΚτΥΠ”.
Για τον Δήμο Αιγιάλειας,την προσεχή εβδομάδα αρχίζουν οι προπαρασκευαστικές εργασίες ολοκληρωμένης ανακαίνισης Προαυλίων χώρων σε: 2ο Γυμνάσιο Αιγίου – 5ο Δημοτικό Αιγίου και Δημοτικό Σχολείο Σταφιδαλώνων Αιγίου.Επιπλέον,εντός του 2014 θα ξεκινήσει η ανέγερση νέας Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο 1ο Γυμνάσιο Αιγίου (εκδηλώσεων,άθλησης,συνεδριάσεων) ύψους 3 εκατ.ευρώ, ενώ σε καλό δρόμο βρίσκονται και οι ενέργειες για την υλοποίηση της νέας Σχολικής Μονάδας του 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου.Υπό εξέταση είναι και η παραχώρηση Προκάτ Αίθουσας για το Ειδικό Σχολείο Αιγίου ή το 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου.
Για τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας,σύντομα θα ικανοποιηθεί το αίτημα ενίσχυσης εξοπλισμού (θρανία,καρέκλες κ.ά) σχολείων,ενώ η ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου στην περιοχή θα εξεταστεί σοβαρά όταν ο Δήμος διασφαλίσει το οικόπεδο.
Ανάλογες επαφές με τις Δημοτικές Αρχές των Δήμων Καλαβρύτων και Ερύμανθου θα πραγματοποιηθούν μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο Αχαιός Πολιτευτής, μετά τη συνάντηση και συνεργασία του με τον Αντιπρόεδρο της Α.Ε “ΚτΥΠ”, τόνισε:
“Ο κ.Αθανασόπουλος,έχει περιβάλει με κατανόηση και πράξεις την Αχαία και τις ανάγκες της σε ό,τι αφορά τις υποδομές στα σχολεία.Με τις όποιες δυνατότητες υπάρχουν,στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία,γίνεται μια σοβαρή δουλειά με οφέλη για την περιοχή”.