SKILIA THALASSAΈνα χρόνιο αίτημα των φιλόζωων αποφάσισε να ικανοποιήσει το υπουργείο Ναυτιλίας, ορίζοντας παραλίες στις οποίες θα επιτρέπεται το κολύμπι των ζώων.
Ήδη το πρόβλημα ήταν αισθητό και στον τουρισμό, αφού όσοι έρχονταν με τα κατοικίδια τους από άλλες χώρες είναι συνηθισμένοι σε διαφορετικό νομοθετικό πλαίσιο.
Μετά από υπόδειξη των Λιμενικών Αρχών της χώρας, οι παραλίες στις οποίες θα επιτρέπεται η πρόσβαση και επαφή με το νερό σε δεσποζόμενα ζώα, πρέπει να πληρούν τρία βασικά κριτήρια:
-Να μην έχουν χαρακτηριστεί «πολυσύχναστες»
-Να έχουν περιορισμένη έκταση, ώστε να είναι ελεγχόμενα τα ζώα
-Να συμπεριληφθούν παραλίες που υπόκεινται σε καθ’ ολοκληρία εκμετάλλευση (είσοδος με εισιτήριο)
Βασικό δεδομένο για τη ρύθμιση αυτή είναι το γεγονός ότι εκ φύσεως τα σκυλιά δε ρυπαίνουν τη θάλασσα, αφού η ανατομία τους, τους απαγορεύει να εκτελούν τις ανάγκες τους μέσα στο νερό.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν κινδυνεύει εφόσον τα ζώα συντροφιάς βρίσκονται υπό την επίβλεψη και την ευθύνη του ιδιοκτήτη ή του κατόχου τους και εφαρμόζεται το σύνολο των κανόνων ευζωίας και της καλής μεταχείρισης τους.
*το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου του δήμου Αιγιαλείας όπου καλείται να καθορίσει τις παραλίες που θα μπορούν οι φιλόζωοι να επισκέπτονται μαζί με το σκυλάκι τους χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να έρθουν σε προστριβές με τους υπόλοιπους λουόμενους, κάτι που έχουμε συναντήσει πολλές φορές και στην περιοχή μας…