dikastiriaΣε παννελλαδική αποχή (απεργία) διαρκείας προχώρησαν από χθες Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου οι δικηγόροι όλης της χώρας,  μετά το πανελλαδικό δημοψήφισμα με το οποίο είπαν συντριπτικό «όχι» στο νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε στα γραφεία του ΔΣΑ «χαιρέτισε ως νίκη των δημοκρατικών διαδικασιών και των δικηγόρων το αποτέλεσμα του δικηγορικού δημοψηφίσματος που διενεργήθηκε», τονίζοντας ότι «ομόθυμα η Ολομέλεια εκτιμά ότι η βούληση των 23.000 δικηγόρων που προσήλθαν πανελλαδικά στις κάλπες και αποδοκίμασαν με ποσοστό 93% το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, προκρίνοντας ως μορφή κινητοποίησης την αποχή διαρκείας, είναι σαφής και δεσμευτική για τα όργανα του Δικηγορικού Σώματος».
*Σε πανελλαδική αποχή διαρκείας κατέρχονται από αύριο (Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου) και οι δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο τροποποιείται ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας.
Με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, οι δικαστικοί επιμελητές ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.