papanikolou 2Ιδιαίτερα αιχμηρή η ανακοίνωση που εκπροσωπεί τους κατοίκους και τους φορείς της Δυτικής Αιγιαλείας.
Οι προαναφερόμενοι αντιδρούν τόσο για την κατασκευή και την λειτουργία του ΧΥΤΑ,όσο και για τις δηλώσεις του δημάρχου Αιγιαλείας ο οποίος κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας αναφέρθηκε στο θέμα ΧΥΤΑ και στην ανάθεση αυτού σε τεχνικό σύμβουλο.
Φορείς και κάτοικοι της Δυτικής Αιγιαλείας καταγγέλουν τον Δήμαρχο ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις του <<Ερχεται τεχνικός σύμβουλος στον ΧΥΤΑ Παπανικολού και: Δεν θα τον παραλάβω αν δεν είναι νόμιμος>> και κάνουν λόγο για απαράδεκτο ”παιχνιδι”.
Απευθυνόμενοι προς τον Δήμαρχο τονίζουν <<Πολύ γρήγορα κάνατε κ.Δήμαρχε ”κωλοτούμπες”για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ξεχάσατε τις προεκλογικές σας δεσμέυσεις. Ωχριά μπροστά σας ακόμη και ο Μαυρογιαλούρος. Ενδιαφέρεστε να μάθετε εάν το έργο πληροί τις νομικές προδιαγραφές, καλώντας ειδικούς να αποφανθούν (αν δεν κάνουμε λάθος εκτός από τον ειδικό τεχνικό καλείται και ειδικό νομικό σύμβουλο)>>. Και η ερώτηση που θέτουν προς τον δήμαρχο είναι <<εάν οι ”ειδικοί” που κάλει ο ίδιος είναι περισσότερο ειδικοί από τους αρμόδιους σύμφωνα με τη νομοθεσία, Επιθεωρητές Περιβάλλοντος που έχουν τονίσει τις παρανομίες έχουν επιβάλει πρόστιμα και έχουν εκδώσει σχετική Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης. Πως είναι δυνατόν κ.Παναγόπουλε μέχρι προχθές να δηλώνετε πως έχετε πειστεί για την παρανομία του έργου και για τις υπόγειες σκοπιμότητές του και τώρα να ζητάτε επιβεβαιώσεις απ’ο ειδικούς; Τι άλλαξε κ.Παναγόπουλε; Εάν οι ειδικοί βεβαιώσουν πως όλα πάνε ρολόι τι θα κάνετε; Μήπως τελικά σκοπός σας είναι να βγει θετική η γνωματοδότηση; Που είναι η πάυση εργασιών που μας υποσχεθήκατε; Είμαστε πλέον βέβαιοι πως στόχος σας είναι να παραλάβετε και να λειτουργήσετε τον παράνομο ΧΥΤΑ προς εξυπηρέτηση συμφερόντων του Δήμου Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.Λυπούμαστε που βρεθήκαμε απέναντι τόσο γρήγορα με δική σας ευθύνη. Ξεχάσατε ότι λέγατε προεκλογικά,μέχρι πρότινως αλλα και μερεκλογικά. Σας ενημερώνουμε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα κατατεθούν μηνύσεις εναντίον του Γενικού Γραμματέα Αποκέντρωσεις,του Περιφερειαρχη αλλά και εναντίον σας κ.Παναγόπουλε για παραβίαση καθήκοντος και για σωρεία περιβαλλοντικών παραβάσεων στη συγκεκριμένη υπόθεση.>>
Τέλος δηλώνουν κατηγορηματικά πως ο χρόνος ανοχής τέλειωσε και καλούν όσους ”πίστεψαν” τον κ.Παναγόπουλο και όσους εκλέχτηκαν με τον συνδιασμό του να διαχωρίσουν την θέση τους για να γίνει γνωστό το ποιοι είναι εναντίον του ΧΥΤΑ και ποιοι όχι.