ds ok newΤο μεσημέρι της Παρασκευής διεξήχθη η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με εμφανές το συμπέρασμα που θέλει τον Προυπολογισμό να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και σοβαρότερα ζητήματα του Δήμου.
Οι ανεβασμένοι τόνοι και οι εξάρσεις που ύπηρξαν καθ’ολη την διάρκεια της συνεδρίασης δεν εμπόδισαν στο να ακουστούν στην αίθουσα βασικά στοιχεία για την υπόθεση.
Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τις ψήφους μόνον της δημοτικής αρχής.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δ.Καλαμίδας μιλώντας για την φιλοσοφία της δημοτικής αρχής αλλά και τον τρόπο διαχείρησης των οικονομικών του Δήμου σημείωσε πως στόχευσε σε άυξηση εσόδων,τόνισε πως βασική προυπόθεση για την κατάρτιση του προυπολογισμού αποτελεί το τι ο ιδιος παρέλαβε,ανεφέρθηκε στα ”αγκάθια” που ”πληγώνουν”τον προυπολογισμό στις συνεχείς διαταγές πληρωμής που καταφθάνουν στον Δήμο αλλά και τη μη αξιοποιήσημη δημοτική περιουσία ενώ δεν έλειψαν οι αιχμές για την προηγούμενη δημοτική αρχη και τα ληξιπρόθεσμα που άφησε.

Στάθης Θεοδωρακόπουλος
Στην αντίπερα όχθη βρέθηκαν τέσσερις κύριοι εκ των οποίων ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος ο οποίος ζητά την απόσυρση προυπολογισμου ‘’απειλώντας’’ ‘ότι η παράταξη του θα προσφύγει στην περιφέρεια .Πιο συγκεκριμένα έκανε λόγο για αλλοίωση του προυπολογισμού που πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή με τη δημοτική αρχή να απαντά πως υπήρξαν μικρές αλλαγές που εισήχθησαν ως πρόταση του δημάρχου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και υποστήριξε πως αυτή η διαδικασία είναι «σύννομη» και δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί θέμα. Την επομένη της συνεδρίασης εξεδόθη μάλιστα ανακοίνωση στο ίδιο πνεύμα όπου μεταξύ άλλων ο κ΄.Θεοδωρακόπουλος δηλώνει ότι: «Προσβάλλοντας – με πρωτοφανή τρόπο για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα – το Δημοτικό Συμβούλιο, ο αρμόδιος Εισηγητής-Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ.Καλαμίδας, παρουσίασε τον προτεινόμενο Προϋπολογισμό, αποκρύπτοντας από το Σώμα πως αυτός δεν είναι εκείνος που λίγες μέρες πριν είχε εγκριθεί από την “Οικονομική Επιτροπή” κατά τα προβλεπόμενα, αλλά διαφορετικός με επιπλέον Κωδικούς ύψους 67.000 ευρώ! Κατά τα λοιπά, ο Προϋπολογισμός παρουσιάζει εμφανώς ελλειμματικά στοιχεία ως προς τις δαπάνες (όπως για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος), αλλά κι ως προς τα προβλεπόμενα έσοδα, τα οποία δεν είναι δυνατόν να “πιαστούν” υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες κρίσης της χώρας.
Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, κατά συνέπεια, πως πρόκειται για έναν Προϋπολογισμό ελλειμματικό και κάλπικο!».

Κώστας Παπακωνσταντίνου
Διαμαρτυρόμενος για ακόμη μια φορα ο Κώστας Παπακωνσταντίνου σχετικά με την καθυστέρηση λήψης εισηγήσεων τόνισε πως είναι αδυνατο οι παρατάξεις μέσα σε μια μέρα να καταφέρουν να μελετήσουν ολόκληρο τον προυπολογισμό ενώ τις ευθύνες της επιλογής μιας εριστικής πολιτικής αντί μιας ουσιαστικής ενημέρωσης επέρριψε στην δημοτική αρχή και τον Δ.Καλαμίδα.

Ο Χρήστος Λαινάς από τη δική του πλευρά επικρίνει το γεγονός,σημειώνει πως ο προυπολογισμός δεν καλύπτει τις ανάγκες του κόσμου αλλά αντιθέτως εξυπηρετεί μονοπωλιακούς ομίλους καθώς βρίσκεται σε κατεύθυνση κεντρικής πολιτικής μνημονιακής σκηνής.Τέλος ανέπτυξε σύντομα την πρόταση της <<Λαικής Συσπείρωσης>> και του ΚΚΕ.

Ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος πέραν το θέμα της αλλαγής των στοιχείων για τα οποία ζήτησε αναλυτική ενημέρωση έθεσε θέμα πολιτικής της δημοτικής αρχής τονίζοντας μεταξύ άλλων: «η παρούσα δημοτική αρχή εκλέχθηκε με σημαία την …κάθαρση. Κάθαρση από τι; Μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει καμιά ανακοίνωση, μια συνέντευξη να μας πείτε εάν τελικά η προηγούμενη δημοτική αρχή υπέπεσε σε ατασθαλίες… Δεν είδαμε τίποτα κι αντ`αυτού βλέπουμε στο κρίσιμο θέμα του προϋπολογισμού στην κυριολεξία ένα προϋπολογισμό «καρμπόν» του περσινού της δημοτικής αρχής του κ΄.Θεοδωρακόπουλου!» ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στα εξής στοιχεία: η προηγούμενη δημοτική αρχή για το 2014 είχε προϋπολογισμό 55 εκατομμύρια και είχε έσοδα 35 εκατομμύρια έπεσε δηλαδή έξω κατά 42% περίπου. Εσείς σήμερα κάνετε προϋπολογισμό περί τα 47εκατομμύρια δηλαδή 38% περισσότερα έσοδα υπολογίζετε από το περσινό έτος. Από πού θα τα πάρετε αυτά τα λεφτά; Δε μας λέτε τι υπολογίζετε και παράλληλα έχετε ακόμα θολό το τοπίο με την ύδρευση και την άρδευση των γύρω δημοτικών ενοτήτων, δεν μας λέτε τι θα κάνετε με τα σκουπίδια και γενικώς παρουσιάζεστε κολλημένοι στην επί σειρά ετών στείρα διαχειριστική και αντιαναπτυξιακή λογική που οδηγεί την Αιγιάλεια σε μαρασμό.