AMVROSIOSΕίναι γνωστό ότι …δεν μασάει τα λόγια του και δεν διστάζει να πει την άποψή του για πολλά θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη. Έτσι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας με αφορμή την υπόθεση Ρωμανού και την «έφοδο» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κάνει λόγο για «απαράδεκτα φαινόμενα» και τεκμηριώνει την άποψή του.«Με πόνο ψυχής καταγράφουμε εδώ μερικά απαράδεκτα φαινόμενα, τα οποία έχουν σχέση με την νεολαία μας.
Το πρώτο είναι η ασεβέστατη συμπεριφορά μιας ομάδος νέων, Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στον Πρύτανη και σε Μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών και η παρεμπόδιση των εργασιών του Σώματος.
Το δεύτερο είναι η απεργία ενός νέου ανθρώπου, φυλακισμένου και καταδικασμένου σε δεκαπέντε χρόνια φυλακής για εγκλήματα ληστείας κλπ., επειδή η Πολιτεία δεν του παραχωρεί άδεια πραγματοποιήσεως Σπουδών σε ΤΕΙ της Χώρας, όπου κατόπιν εξετάσεων επέτυχε, ο οποίος στην ουσία επιδιώκει την ακύρωση της καταδικαστικής ποινής με αιτιολογία την φοίτησή του σε κάποια ανώτερη Σχολή. Καθώς λέγεται, σήμερα ο Πρωθυπουργός θα δεχθή σε ακρόαση ….τον Πατέρα του κατάδικου αυτού νέου!» αναφέρει σε ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο ο κ΄.κ΄.Αμβρόσιος και σχολιάζει: «Στο περιθώριο των παραπάνω γεγονότων εφάνηκαν καθαρά μερικά προβλήματα της καθημερινής πραγματικότητος, όπως π.χ. η μεγάλη δημοσιότης, που εδόθη από μερικά ΜΜΕ, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα γεγονότα. Στο Studio τους οι υπεύθυνοι Δημοσιογράφοι δεν προσκαλούν κάποια σοβαρά και αξιοσέβαστα πρόσωπα! Προσκαλούν, δυστυχώς, μερικούς περιθωριακούς Τύπους, ικανούς μόνο και μόνο για να γίνεται “χαβαλές”!!!!!!!
-Με τον τρόπο αυτό το Κοινωνικό Σύνολο, όχι μόνον αποπροσανατολίζεται από τα μεγάλα και καυτά προβλήματα της ζωής, αλλά και υποβάλλεται, αθελήτως, σε μια πνευματική διαστροφή! Αναγκάζεται δηλ. να αναστέλλει την λειτουργία του εγκεφάλου του και ως εκ τούτου συνηθίζει να βλέπει το μαύρο ως άσπρο και το άσπρο ως μαύρο!
Έτσι η Κοινωνία, δηλ. εσείς και εγώ, θεωρούμε πια πολύ φυσικό το να εισβάλουν μερικά νέα παιδιά-φοιτητές στην Αίθουσα Συνεδριών της Συγκλήτου και με τις φωνασκίες τους να παρεμποδίζουν τις εργασίας του Σώματος, ή να παρεμποδίζουν την είσοδο του Πρυτάνεως στην Αίθουσα ή και, αντιθέτως, να κρατούν τον Πρύτανη ως όμηρο μέσα στην Αίθουσα κλπ. κλπ.
-Από την άλλη πλευρά σε πρωϊνή εκπομπή τηλεοπτικού Σταθμού ακούσαμε τον Δικηγόρο του καταδικασμένου σε δεκαπενταετή φυλάκιση απεργού πείνας νέου να ισχυρίζεται, ότι ο νέος αυτός αξίζει της προστασίας του Κράτους και της συμπαθείας μας, μόνο και μόνο επειδή σε κάποιο περιστατικό ληστείας, που διέπραξε, ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ το όπλο καλάσνικωφ, που είχε μαζί του!!!!!!»
Τέλος ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας τονίζει: «Με πόνο ψυχής καταγράφουμε τα γεγονότα αυτά, για να πούμε ότι εάν δεν προσέξουμε την νεότητα, εάν δεν προσπαθήσουμε να της δώσουμε Αρχές για τη ζωή της, εάν δηλ. δεν ξαναγυρίσουμε στις αιώνιες Αξίες του “ευσεβώς ζείν”, στις Αξίες του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού, τότε η Ελλάδα μας οδηγείται σε αυτοδιάλυση!
Σκεφτείτε! Τα πρώτα φαινόμενα παρακμής είναι ήδη μπροστά μας:
Στο Κοινοβούλιο ο ένας υβρίζει τον άλλο με χυδαίες εκφράσεις!
Στο Πανεπιστήμιο βασιλεύει η ασυδοσία!
Στην Κοινωνία ο ένας προσπαθεί να κατασπαράξει τον άλλο!
Η αλητεία κυριαρχεί!
Η σοβαρότητα δολοφονήθηκε!
Το Πολιτικό Σύστημα έχει οδηγηθεί σε πλήρη απαξίωση!
Διώξαμε τον Σωτήρα Χριστό από τη ζωή μας!
Τώρα πια κυριαρχεί ο Διάβολος στη καθημερινή μας ζωή!
Η Ελληνική Κοινωνία δαιμονίζεται!
Στην οικογένεια ζουν κάποιοι ξένοι, που τώρα πια είναι αδιάφοροι ο ένας για τον άλλο! Η Οικογένεια δεν είναι πια ούτε καν ένα Ξενοδοχείο Ύπνου!
Στην Εκκλησία βασιλεύει η εκκοσμίκευση!
Από τον χριστιανικό Ναό εδραπέτευσε πια η κατάνυξη, η μεταρσίωση της ψυχής! Η αγιοτρόφος χριστιανική λατρεία μας δεν είναι πια ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ!
Ο χριστιανικός ναός έγινε πια τόπος και τρόπος ματαιοδοξίας και επιδείξεως!
Που, λοιπόν, βαδίζουμε;
Αυτό αφήνω να το σκεφτείτε εσείς, αγαπητοί μου φίλοι και αναγνώστες αυτών των σκέψεων…»